Nutriční hodnoty (Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 7 484 kJ / 1 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,23 g |
| Tuky | 158,13 g |
| – nasycené | 69,87 g |
| – nenasycené | 77,60 g |
| –– mononenasycené | 65,51 g |
| –– polynenasycené | 12,09 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 19,87 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 2,92 g |
| Sůl | 7,24 g |
| Sacharidy | 26,10 g |
| – cukry | 12,31 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
| 350 g 350 g květáku - předvařený v osolené vodě (na skus) | Květák čerstvý | 350 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| máslo nebo olej | Máslo kravské | |
| 150 g 150 g anglické slaniny nebo šunky - nemusí být | Anglická slanina | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 4 4 rozšlehaná vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| bylinky dle chuti na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
| 50 ml 50 ml mléka - jen pokud budeme zapékat | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |