Nutriční hodnoty (Květákovo-slaninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 801 kJ / 1 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,40 g |
Tuky | 182,39 g |
– nasycené | 87,83 g |
– nenasycené | 90,11 g |
–– mononenasycené | 75,47 g |
–– polynenasycené | 14,64 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 11,92 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,77 g |
Sacharidy | 18,37 g |
– cukry | 12,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g květáku | Květák čerstvý | 400 g |
200 g 200 g moravské slaniny (nebo anglické, Váhalovy...) | Špek | 200 g |
80 g 80 g mrkve | Mrkev čerstvá | 80 g |
2 2 rovné lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
1 1 větší vejce | Vejce slepičí | 70 g |
cca 800 ml 800 ml vývaru | Vývar hovězí | 800 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
muškátový květ - špetka špetka | Muškát květ sušený |