Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květákovo-slaninová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 801 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny31,41 g
– z toho živočišné bílkoviny21,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,40 g
Tuky182,39 g
– nasycené87,83 g
– nenasycené90,11 g
–– mononenasycené75,47 g
–– polynenasycené14,64 g
––– omega 30,49 g
Vláknina11,92 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 3,48 g
Sůl8,77 g
Sacharidy18,37 g
– cukry12,40 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g květáku Květák čerstvý 400 g
200 g 200 g moravské slaniny (nebo anglické, Váhalovy...) Špek 200 g
80 g 80 g mrkve Mrkev čerstvá 80 g
2 2 rovné lžíce hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá
1 1 větší vejce Vejce slepičí 70 g
cca 800 ml 800 ml vývaru Vývar hovězí 800 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
muškátový květ - špetka špetka Muškát květ sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.