Kuřecí plněné kapsy

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 kuřecí prsa
2 plátky šunky (farmářská apod.)
4 plátky choriza (nebo jiný kořeněný salám)
2-3 plátky sýru (eidam, gouda)
2 sušená naložená rajčata
8 zelených oliv
sůl
pepř
30 g másla
2 lžíce oleje (olivový, arašídový)
hladká mouka na poprášení
50 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí prsa nakrojíme a uděláme plátky, které lehce naklepeme přes fólii. Plátky osolíme, opepříme a poklademe šunkou, salámem (může být i jiný kořeněný) a sýrem. Na jednu polovinu každého plátku poklademe rajče a olivy, přeložíme druhou polovinou a sepneme jehlou na maso nebo párátky a vytvoříme kapsy..

  2. Do rozehřáté pánve dáme máslo s olejem, kapsy osolíme, opepříme a celé je lehce poprášíme moukou. Dáme z obou stran opéct dorůžova, podlijeme vínem a necháme ho odpařit. Víno není nutné, ale alkohol se odpaří a skvělá chuť zůstane. Podáváme s různě upraveným bramborem a doplníme salátem dle chuti.

Komentáře k receptu Kuřecí plněné kapsy

K receptu nejsou žádné komentáře.