Nutriční hodnoty (Východňarské pirohy s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 10,06 g |
| – nasycené | 2,32 g |
| – nenasycené | 4,75 g |
| –– mononenasycené | 3,05 g |
| –– polynenasycené | 1,70 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 505 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 183,20 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velké vejce (nebo 2 malá) | Vejce slepičí | 70 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 8 lžic 8 lžic studené vody | Voda | 144 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| švestková povidla | Povidla | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky vody (pokud je třeba) | Voda | 7.5 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |