Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 732 kJ / 892 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,25 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 9,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 184,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme 3/4 množství polohrubé a ostatní dva druhy mouky, sůl, sušené droždí a vodu a vařečkou vypracujeme těsto. Přikryté utěrkou necháme asi dvě hodiny kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 2: Potom vložíme i s mísou do ledničky a necháme asi hodinu vychladit.
Krok 3: Vychlazené těsto vyklopíme na vál pomoučený zbylým množstvím polohrubé mouky a všechnu do těsta řádně zapracujeme. Vrátíme do mísy a necháme v teple asi 30 minut dokynout.
Krok 4: Vyhřejeme troubu na 240°C a do ní vložíme dospod rendlík s vodou a do horní části plech na pečení.
Krok 5: Vykynuté těsto znovu vyklopíme na vál s pomoučeným archem papíru na pečení a utvoříme věnec: Do "kopečku" těsta uděláme pomoučenou pěstí otvor (neděste se toho, opravdu to jde) a pomocí prstů následně vytvarujeme věnec o průměru cca 23 cm s vnitřním otvorem cca 11 cm(není podmínkou) :). Necháme 15 min odpočinout.
Krok 6: Nůžkami uděláme do těsta 12 - 14 hlubokých zástřihů a snažíme se jednotlivé paprsky vytáhnout do boků. Necháme znovu 15 min odpočinout.
Krok 7: Na rozpálený plech stáhneme na papír z vykynutým těstem a pečeme cca 20 min dozlatova.
Zveřejněno 5. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gK1Z
Moje poznámka
Chlebový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gK1Z
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 35 minutami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 1 hodinou
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 2 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 3 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 4 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 4 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 5 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 5 hodinami
Tématické fráze:
recepty chuť a styl,
věnec z česneku,
věnce z česneku,
chlebový adventní věnec,
chlebový venec s česnekem,
recept česnekový věnec,
věnec na pečení,
adventní věnec chleba,
adventní věnec s uzeninou,
adventní věnec z chleba,
věnečky z polohrubé mouky,
mazancový dalamánky,
brijoškový chleba,
jak udělat česnekové věnce,
věnec a papír na pečení
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
sůl hrubá,
droždí sušené,
voda,
mouka polohrubá
Komentáře (14)
Do testa jsem pro ovoneni pridala trochu drceneho kminu a fenyklu.
V chladničke kysne cesto pomaly a je vraj chutnejšie. Také niečo som čítala. Ale Cathleen by odpovedala fundovane určite.