Nutriční hodnoty (Hajducké zelí s noky - maďarský recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 446 kJ / 3 214 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,08 g |
Tuky | 171,43 g |
– nasycené | 54,26 g |
– nenasycené | 88,23 g |
–– mononenasycené | 67,88 g |
–– polynenasycené | 20,35 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 36,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 9,84 g |
Sůl | 23,71 g |
Sacharidy | 269,50 g |
– cukry | 44,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 400 g |
150 g 150 g debrecínské klobásy | Klobása | 150 g |
600 g 600 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 600 g |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
250 g 250 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 250 g |
lžíce lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
pro chuť a na ozdobu na každou porci lžíce husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
asi 100 ml 100 ml vlažné vody | Voda | 100 ml |
1 1 slabá kávová lžička soli | Sůl mořská |