Nutriční hodnoty (Hajducké zelí s noky - maďarský recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 446 kJ / 3 214 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,08 g |
| Tuky | 171,43 g |
| – nasycené | 54,26 g |
| – nenasycené | 88,23 g |
| –– mononenasycené | 67,88 g |
| –– polynenasycené | 20,35 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 36,05 g |
| Cholesterol | 575 mg |
| Sodík | 9,84 g |
| Sůl | 23,71 g |
| Sacharidy | 269,50 g |
| – cukry | 44,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 400 g |
| 150 g 150 g debrecínské klobásy | Klobása | 150 g |
| 600 g 600 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 600 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 g 250 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 250 g |
| lžíce lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pro chuť a na ozdobu na každou porci lžíce husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| asi 100 ml 100 ml vlažné vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 slabá kávová lžička soli | Sůl mořská |