Selská vepřová pečeně

cathleen Kuchařka: cathleen

Pro začátečníky 8 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece (kýty)
velká cibule
3-4 stroužky česneku
kmín
sůl
mletý pepř
lžíce sádla
asi lžíce hladké mouky
vývar z vepřových kostí
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, otřeme do sucha, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme rozetřeným česnekem.

  2. Na sádlo v pekáčku rozložíme plátky cibule a na ně připravené maso. Pečeme v troubě, často přeléváme vypečenou šťávou. Je-li jí málo, po trochách doléváme vývarem.

  3. Dočervena upečené měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout až na tuk. Zaprášíme ji hladkou moukou, a osmažíme dozlatova. Pak zředíme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit, až tuk vystoupí na povrch.

  4. Maso krájíme na tenké plátky přes vlákno. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a špenátem nebo zelím a přelijeme šťávou. U nás byl bramborový knedlík, zadělávané zelí.

Poznámka

Receptury pro závodní stravování doporučují na pečení kýtu nebo plec - kýta je opravdu dost suchá (pro nás), příště pouze plecko.

Menší kus masa je vhodné takto upravovat i v remosce - maso upeče doměkka a zároveň ho nevysušuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Selská vepřová pečeně

  • abakluk abakluk

    Větší kusy masa peču pomalým pečením.Nastavim teplotu, žádné podlévání,3_4 hod.si toho nevšimnu.To masíčko se rozpadá na jazyku.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Pečeni dělám podobně, akorát dávám do pečícího sáčku - odpadne tak podlévání a nemusíme maso hlídat :yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Dělávám podobně, máme doma rádi takovou klasiku:-p+:yes:pěkné foto:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Díky, je to opravdu klasická pochoutka :-) A co se týká pečení masa v remosce, asi nikde neupečete lepší maso, než v ní ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Určitě jste si moc pochutnali:-p:yes: Já v remosce peču maso raději než v troubě, zůstává šťavnatější:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    V remosce peču na chalupě pravidelně, je to lepší než rozpalovat troubu. Tchýně pekla vždycky pečínku - na mě byla obzvlášť suchá, já obírala kosti a nikdo nechápal :-)) Nicméně tahle česká klasika je prostě mňam :yes:, mám ji ráda i se špenátem :-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivi, tak po tom bych sáhla všemi deseti, to můžu vždy a všude :yes:3.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Ježíš mňám, já ještě ani nesnídala a už bych mohla z fleku obědvat :-p krásně naservírováno,jen po tom skočit a nehorázně sežrat:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová pecene selská pečeně veprová pecene recept veprova pecene recepty veprova pecene v remosce klasická vepřová pečeně vepřová pečeně bez kosti plátky recepty z veprove pecene vepřová plec po selsku vepřová pečeně bez kosti recept veprovapecene vepřová pečeně bez kosti recepty vepřová pečeně plátky vepřová pečeně bez kosti plátky recept vepřová pečeně recepty pro začátečníky selska veprova plec vepřová pečeně recepty remoska recepty na pečení v remosce recept z vepřové pečeně vepřová pečeně v troubě