Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 613 kJ / 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,97 g |
Tuky | 21,10 g |
Vláknina | 3,43 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, otřeme do sucha, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme rozetřeným česnekem.
Krok 2: Na sádlo v pekáčku rozložíme plátky cibule a na ně připravené maso. Pečeme v troubě, často přeléváme vypečenou šťávou. Je-li jí málo, po trochách doléváme vývarem.
Krok 3: Dočervena upečené měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout až na tuk. Zaprášíme ji hladkou moukou, a osmažíme dozlatova. Pak zředíme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit, až tuk vystoupí na povrch.
Krok 4: Maso krájíme na tenké plátky přes vlákno. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a špenátem nebo zelím a přelijeme šťávou. U nás byl bramborový knedlík, zadělávané zelí.
Zveřejněno 23. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2ym
Moje poznámka
Selská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M2ym
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 16 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 5 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 5 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 6 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 6 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 6 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 8 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 8 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pecene,
selská pečeně,
veprová pecene recept,
veprova pecene recepty,
veprova pecene v remosce,
klasická vepřová pečeně,
vepřová pečeně bez kosti plátky,
recepty z veprove pecene,
vepřová plec po selsku,
vepřová pečeně bez kosti recept,
veprovapecene,
vepřová pečeně bez kosti recepty,
vepřová pečeně plátky,
vepřová pečeně bez kosti plátky recept,
vepřová pečeně recepty pro začátečníky,
selska veprova plec,
vepřová pečeně recepty remoska,
recepty na pečení v remosce,
recept z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v troubě
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
mouka hladká,
kosti vepřové
Komentáře (9)