Námořnický guláš

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 13 názorů

57

Suroviny

60 dkg hovězího masa
2 lžíce sádla
3 dkg slaniny
1 menší cibule
3 dkg mrkve
3 dkg petržele
3 dkg celeru
sůl
1 - 2 lžíce octa
1/2 bobkového listu
tymián
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička cukru
1 lžička hladké mouky
2 dcl přírodního červeného vína
1 lžíce kečupu
vývar (z kostí)
1 lžička hořčice
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou.

  2. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer.

  3. Osmažíme, přidáme sůl, ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu, cukr, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme při častém míchání tak dlouho, až je maso poloměkké.

  4. Potom šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme víno, kečup a trochu vývaru a zvolna dusíme, až je maso měkké.

  5. Měkké maso vyjmeme z omáčky a vložíme do jiného kastrolu.

  6. Do omáčky přidáme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a přecedíme přes jemný cedník na dušené maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Námořnický guláš

  • karolinka karolinka (neregistrovaný)

    hledam namornicky gulas ale jsem ho jednou delala ale to bylo nako jinak pamatuji si ze se tam davalo jako ozdoba vejce kecup vino cervene no ale nevim presne jak no nevim porate prosim;-(

    Odpovědět

  • Míra Míra(neregistrovaná)

    Jano Stupavský: No, von to ani není guláš, spíš tokáň (bez papriky a s vínem)

    Odpovědět

  • Jano Stupavský Jano Stupavský(neregistrovaný)

    Ako náhodný recept sa objavil tento guláš. Myslím si, že nemá chybu, len nechápem, prečo sa volá "Námornícky", keď v ňom z mora nič nie je. Mohol by sa volať aj "Ministerský" alebo "Poslanecký", alebo "Predvolebný" či "Politický", veď je z hovädzieho mäsa a tí sú všetci hovädá.

    Odpovědět

  • Vlaďka Vlaďka (neregistrovaný)

    Recept znám odjinud, gulášek je výborný. Dělám ho z vepřového a zeleninu klidně nechám na kousky a chutná všem moc. Doporučujeme!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tak som vyskúšala,bolo to dobré,len mi to nepripadalo ako "guláš".Bolo to skôr ako dusené mäso so zeleninou,alebo niečo ako mäso na divoko.Bude to asi tým,že som zvyknutá robiť len klasický guláš.Ale aj tak dávam bod ;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Já mám taky ráda guláš na kdejaký způsob a knedlíky z hrnečku miluju:-p:-p,vybusna máš krásnou fotku,hned se mi sbíhají sliny:-D:-O

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Taky já guláše můžu na všechny způsoby. Dávám plus vybusna za fotku a za knedlíčky, moc se ti povedly a jsem ráda, že chutnaly manželovi.:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jednym slovom vynikajuci...fakt nema chybu. na zaver som tu horcicu nepridavala a radsej som hned na zaciatku spolu s bylinkami a koreninami vhodila horcicne semienko. a nedavala som normalny ocot ale ovocny cerveny.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Veškeré guláže mohu (bramborová, buřtguláž, houbový, segedýn, segedýn, koňský, hovězí, vepřový) A když se rozleží je supr. A aby byl vždy (když ho mám více dnů), tak si ho navrch vylepšuji. 1x navrch s nasekaným - natvrdo vařeným vajíčkem, 1x navrch s nakrájenou cibulkou, nebo navrch s nastrouhaným křenem. Kdo má odvahu může do guláže zkusit při vaření dát bobkový list a 1-2 hřebíčky. Je to zvlášní. Já dávám trochu čerstvého paprikového lusku, ale i někdy kyslou nakládanou papričku-bez nálevu. Pokaždé jiné a pak se guláž nepřejí.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no prave...ma ho rad...ako kazdy chlap v podstate...a najradsej chodi do steakovych restik kadejakych kde si dava polkilovy kus polokrvaveho masa na tanier...a ja si tam vzdy sposobne objednam moj cezar salat a som tam za debila, pretoze miesto grilovanej hovadziny si pytam klasicke kuracie.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ale vaříš ho dost často, tak asi manžel ho má rád, ne?:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no...a ja to hovadzie zas az tak nemusim:-S

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    vybusna, taky jsem se na něj chystala, tak doufám, že přidáš foto. Ty jsi víc přez to hovězí masíčko;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: námořnické maso hovězí po námořnicku hovězí maso po námořnicku námořnické maso recept maso po námořnicku hovězí gulaž houbovej gulas guláž namornicke hovezi maso segedýn pravý hovězí guláš recept na segedyn bramborovy gulaz námořnickej guláš guláže hovězí guláš na divoko guláš na divoko námořnický hovězí gulaš recept námořnické maso recepty guláž

Zapomněl/a jsem heslo