Nutriční hodnoty (Žmolečková polévka I.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 069 kJ / 1 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,51 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
| Tuky | 73,46 g |
| – nasycené | 20,80 g |
| – nenasycené | 34,51 g |
| –– mononenasycené | 27,72 g |
| –– polynenasycené | 6,79 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 15,06 g |
| Cholesterol | 2,10 g |
| Sodík | 2,60 g |
| Sůl | 5,88 g |
| Sacharidy | 52,04 g |
| – cukry | 0,52 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 PL 2 PL (či více, dle potřeby) polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| špetka špetka nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 3 PL 3 PL kari koření | Kari | 45 g |
| 2 PL 2 PL sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |