Nutriční hodnoty (Žmolečková polévka I.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 069 kJ / 1 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 69,51 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 73,46 g |
– nasycené | 20,80 g |
– nenasycené | 34,51 g |
–– mononenasycené | 27,72 g |
–– polynenasycené | 6,79 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 15,06 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 5,88 g |
Sacharidy | 52,04 g |
– cukry | 0,52 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
2 PL 2 PL (či více, dle potřeby) polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
špetka špetka nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
3 PL 3 PL kari koření | Kari | 45 g |
2 PL 2 PL sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |