Srdíčka z vajíčka

Suroviny

vejce
tvrdý karton popřípadě kousek pečícího papíru
kus gumy (nebo 2 gumičky do vlasů)
silnější dřevěná pletací jehlice nebo i čínská hůlka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme klasicky natvrdo, ještě horké oloupeme, vložíme do přeloženého kartounu, "vystlaného" pečícím papírem.

  2. Svrchu přiložíme pletací jehlici a gumičkou podle fotky kartou na obou stranách pevně stáhneme a uložíme do lednice.

  3. Asi za 15-30 minut vejce uvolníme a přeřízneme buď napůl nebo nakrájíme na plátky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Dělala jsem je na ozdobu kuřecích placiček, ale určitě by šly, krájené na plátky, i na chlebíčky nebo chlebový dort.

Inspiraci jsem našla na ruském webu.

Komentáře k receptu Srdíčka z vajíčka

  • senky senky

    Naprostou náhodou:-O jsem dnes narazila na fotku této skvěé:yes::yes:vychytávky:-K:-D

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:yes::yes:Bezvadné:yes::yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    cathleen: ;-( můj malý problém bude v tom, že vajíčka loupu vždy až studená - proč si pálit pacičky !!!
    :-O No, Ty jsi velká hračička, i s těstem kouzlíš různé nádherné tvary. Už se těším, s čím přijdeš příště.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Pěkné :-O;-) +:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • rebeka rebeka

    kdo si hraje, nezlobí:-8:-D:-D to naše cathleen moooc dobře ví:-D:yes::yes::-K:-K:-K
    a už taky rýmuje:-O:-?:-? to se všechno počítá,za tu krásu bodík rébi ráda dá;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Nadja: Nadi, horká, oloupaná vajíčka jsou hodně pružná a tvárná...jen si vzpomeň - když je dáš v misce na sobě (jedno natlačené na druhých) chladit, po vystydnutí jsou tvarovaná podle sousedů;-)
    Někde jsem viděla i vajíčka ve tvaru krychle nebo čtyřbokého jehlanu:-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    eva hubova: Evi, na ruský web, jak píše Cathleen.
    Nápad je to úžasný. Také jsem nejdřív podle fotky přemýšlela, jak na to. Napadlo mne podle pokusu našich dětí, že se v octu nechá rozpustit skořápka a pak se opatrně vajíčko, už jen v bláně, dá do nějaké formičky a uvaří. Otázkou je, zda by se to povedlo, aby se blána neprotrhla, a zda by vajíčko, vzhledem k octu, bylo vůbec poživalené.
    :yes:+9.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo blbinka, ale přijít na to ;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Vypadá to velmi efektně:yes:, ale mně by to určitě prasklo:-))

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Tedy cathleen, klobouk dolů:-D:yes:, bezva nápad pro "nekutilky":-D:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

  • pipre pipre

    Já nejdříve koukala a přemýšlela, jak se toho dosáhne, ale pak jsem to vzdala a přečetla si to:-) Efektní!!:yes:+4

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Šikovné :yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-8je to taková blbinka, nedá práci, je efektní a na talíři potěší:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: srdicka z vajicek srdíčko srdíčka na facebooku srdíčko z vajíček srdíčko na facebooku srdicko z vejce srdíčka z vajec jak udělat jehlan z papíru vejce srdicko jak udelat srdicka z vajec vejce do srdicka vajička y papíru jak udělat jehlan srdíčka ze sena buchta ve tvaru srdíčka srdička z vajcek srdíčko z vejce na tvrdo z vajíček srdíčka z jak udělat z vejce srdíčko