Srdíčka z vajíčka

cathleen Kuchařka: cathleen

Zdobení 18 názorů

Suroviny

vejce
tvrdý karton popřípadě kousek pečícího papíru
kus gumy (nebo 2 gumičky do vlasů)
silnější dřevěná pletací jehlice nebo i čínská hůlka
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme klasicky natvrdo, ještě horké oloupeme, vložíme do přeloženého kartounu, "vystlaného" pečícím papírem.

  2. Svrchu přiložíme pletací jehlici a gumičkou podle fotky kartou na obou stranách pevně stáhneme a uložíme do lednice.

  3. Asi za 15-30 minut vejce uvolníme a přeřízneme buď napůl nebo nakrájíme na plátky.

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Dělala jsem je na ozdobu kuřecích placiček, ale určitě by šly, krájené na plátky, i na chlebíčky nebo chlebový dort.

Inspiraci jsem našla na ruském webu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srdíčka z vajíčka

  • senky senky

    Naprostou náhodou:-O jsem dnes narazila na fotku této skvěé:yes::yes:vychytávky:-K:-D

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:yes::yes:Bezvadné:yes::yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    cathleen: ;-( můj malý problém bude v tom, že vajíčka loupu vždy až studená - proč si pálit pacičky !!!
    :-O No, Ty jsi velká hračička, i s těstem kouzlíš různé nádherné tvary. Už se těším, s čím přijdeš příště.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Pěkné :-O;-) +:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • rebeka rebeka

    kdo si hraje, nezlobí:-8:-D:-D to naše cathleen moooc dobře ví:-D:yes::yes::-K:-K:-K
    a už taky rýmuje:-O:-?:-? to se všechno počítá,za tu krásu bodík rébi ráda dá;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Nadja: Nadi, horká, oloupaná vajíčka jsou hodně pružná a tvárná...jen si vzpomeň - když je dáš v misce na sobě (jedno natlačené na druhých) chladit, po vystydnutí jsou tvarovaná podle sousedů;-)
    Někde jsem viděla i vajíčka ve tvaru krychle nebo čtyřbokého jehlanu:-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    eva hubova: Evi, na ruský web, jak píše Cathleen.
    Nápad je to úžasný. Také jsem nejdřív podle fotky přemýšlela, jak na to. Napadlo mne podle pokusu našich dětí, že se v octu nechá rozpustit skořápka a pak se opatrně vajíčko, už jen v bláně, dá do nějaké formičky a uvaří. Otázkou je, zda by se to povedlo, aby se blána neprotrhla, a zda by vajíčko, vzhledem k octu, bylo vůbec poživalené.
    :yes:+9.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo blbinka, ale přijít na to ;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Vypadá to velmi efektně:yes:, ale mně by to určitě prasklo:-))

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Tedy cathleen, klobouk dolů:-D:yes:, bezva nápad pro "nekutilky":-D:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • pipre pipre

    Já nejdříve koukala a přemýšlela, jak se toho dosáhne, ale pak jsem to vzdala a přečetla si to:-) Efektní!!:yes:+4

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Šikovné :yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-8je to taková blbinka, nedá práci, je efektní a na talíři potěší:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: srdicka z vajicek srdíčko srdíčka na facebooku srdíčko z vajíček srdíčko na facebooku srdicko z vejce srdíčka z vajec jak udělat jehlan z papíru vejce srdicko vejce do srdicka vajička y papíru jak udělat jehlan srdíčka ze sena buchta ve tvaru srdíčka srdička z vajcek srdíčko z vejce na tvrdo z vajíček srdíčka z jak udělat z vejce srdíčko vajcka na tvrdo

Zapomněl/a jsem heslo