Nutriční hodnoty (Cikánské řízečky s vídeňským bramborovým salátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 331 kJ / 2 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 144,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,99 g |
| Tuky | 93,35 g |
| – nasycené | 12,69 g |
| – nenasycené | 69,26 g |
| –– mononenasycené | 49,43 g |
| –– polynenasycené | 19,83 g |
| ––– omega 3 | 6,14 g |
| Vláknina | 55,88 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,43 g |
| Sacharidy | 213,45 g |
| – cukry | 34,06 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg salátových brambor (typ A) | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 větší červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| 250 ml 250 ml vývaru | Vývar masový | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce octut (vinný nebo jablečný) | ||
| 3 lžíce 3 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 60 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 500 g 500 g kuřecích prsíček | Kuře prso | 500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kari | Kari | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| hrst hrst čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| škrob | Bramborový škrob |