Nutriční hodnoty (Hovězí minutka s hlívou, rajčatovou pastou a okurkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 231 kJ / 772 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 68,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,20 g |
| Tuky | 46,07 g |
| – nasycené | 23,61 g |
| – nenasycené | 20,89 g |
| –– mononenasycené | 17,15 g |
| –– polynenasycené | 3,74 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 242 mg |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 10,63 g |
| – cukry | 3,26 g |
| ––– laktóza | 1,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g (2 plátky) minutkového hovězího masa (nejlépe vyzrálý roštěnec) | Hovězí kýta | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžičky 2 lžičky oleje | Olej řepkový | 10 ml |
| 200 g 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2-3 2-3 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce rajčatové pasty z tuby | Protlak rajčatový | |
| 50 ml 50 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |