Nutriční hodnoty (Selská uzená polévka se zeleninou a kroupami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 6 697 kJ / 1 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,71 g |
Tuky | 46,30 g |
– nasycené | 22,63 g |
– nenasycené | 22,80 g |
–– mononenasycené | 13,74 g |
–– polynenasycené | 9,07 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 31,77 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 168 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 241,25 g |
– cukry | 18,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,4-1,6 l 1,4-1,6 l uzeného vývaru ze žeber (nebo masa) | Vývar vepřový | 1500 ml |
trocha trocha uzeného masa (obraného z kostí) | Vepřová plec uzená | |
30 g 30 g sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
40 g 40 g cibule | Cibule čerstvá | 40 g |
35 g 35 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
130 g 130 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 130 g |
120 g 120 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) | Mrkev čerstvá | 120 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku (podle chuti) | Česnek čerstvý | 14 g |
200 g 200 g uvařených krup (váha po uvaření) | Kroupy ječné | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |