Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Selská uzená polévka se zeleninou a kroupami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie6 697 kJ /
1 601 kcal
Bílkoviny40,31 g
– z toho živočišné bílkoviny10,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,71 g
Tuky46,30 g
– nasycené22,63 g
– nenasycené22,80 g
–– mononenasycené13,74 g
–– polynenasycené9,07 g
––– omega 30,79 g
Vláknina31,77 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy241,25 g
– cukry18,33 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,4-1,6 l 1,4-1,6 l uzeného vývaru ze žeber (nebo masa) Vývar vepřový 1500 ml
trocha trocha uzeného masa (obraného z kostí) Vepřová plec uzená
30 g 30 g sádla Sádlo vepřové 30 g
40 g 40 g cibule Cibule čerstvá 40 g
35 g 35 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 35 g
250 g 250 g brambor Brambor zimní 250 g
130 g 130 g hlávkového zelí Zelí bílé čerstvé 130 g
120 g 120 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) Mrkev čerstvá 120 g
2 stroužky 2 stroužky česneku (podle chuti) Česnek čerstvý 14 g
200 g 200 g uvařených krup (váha po uvaření) Kroupy ječné 200 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.