Nutriční hodnoty (Hruškové dorty s marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 16 152 kJ / 3 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 202,34 g |
– nasycené | 97,91 g |
– nenasycené | 97,77 g |
–– mononenasycené | 69,83 g |
–– polynenasycené | 27,94 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 28,17 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 429,86 g |
– cukry | 226,89 g |
––– laktóza | 1,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
170 g 170 g másla | Máslo kravské | 170 g |
60 g 60 g cukru moučka | Cukr bílý | 60 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 špetka 1 špetka citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
olej na vymazání | Olej řepkový | |
200 g 200 g marcipánu | Marcipán | 200 g |
3-4 3-4 hrušky | Hruška čerstvá | 455 g |
2 lžíce 2 lžíce brusinkového kompotu | Brusinky zavařené | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
bílý fondán | Fondán |