Nutriční hodnoty (Jemná kýta na garam masala a jablku s kurkumovou rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 673 kJ / 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 16,52 g |
| – nasycené | 4,02 g |
| – nenasycené | 8,33 g |
| –– mononenasycené | 6,82 g |
| –– polynenasycené | 1,51 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 265 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
| – cukry | 14,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 500 g |
| koření garam masala(lze nahradit směsí koriandru římského kmínu pepře muškátového ořechu a kardamomu) | Muškátový oříšek | |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| olej | Olej řepkový | |
| vývar nebo voda na podlití | Vývar hovězí | |
| celozrnná rýže na přílohu | Rýže bílá | |
| 1 1 čajová lžička kurkumy | Kurkuma mletá |