Nutriční hodnoty (Směs z pečené hlívy ústřičné)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 858 kJ / 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,04 g |
| Tuky | 39,31 g |
| – nasycené | 26,25 g |
| – nenasycené | 11,50 g |
| –– mononenasycené | 10,25 g |
| –– polynenasycené | 1,25 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 26,96 g |
| Cholesterol | 127 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 35,35 g |
| – cukry | 10,63 g |
| ––– laktóza | 5,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 500 g |
| 3 3 zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |