

Hlíva se žampiony na smetaně
Suroviny
- 250 g hlívy
- 5 větších žampionu
- 2 řapíky celeru nakrájeného na drobno
- 200 g zakysané smetany
- 250-300 ml mléka nebo zeleninového vývaru
- 1 větší cibule
- lžíce másla
- lžíce oleje
- 2 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- špetka houbového koření
Postup přípravy receptu
Hlívu a žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na drobno. Rozpustíme máslo s olejem a zpěníme cibuli. Přidáme houby, celer a koření. Je li třeba malinko podlijeme vodou.
Dusíme do měkka cca 10 minut. Smetanu smícháme s vývarem nebo mlékem a moukou. Prošleháme, aby nebyly hrudky a vlijeme k houbám.
Společně povaříme a podle potřeby naředíme a dochutíme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hlíva se žampiony na smetaně
-
Tohle jídlo vylepšuju houbovým masoxem,má to chuť jako houby z lesa-ale...jíme to s těstovinami,rýží.Ale dobrý nápad Miko to je
-
Mám ráda tyhle kombinace
-
borůvka: a proč by to měla být novota? Kombinaci hlívy a žampionů v houbové nesezoně jsem taky zkoušela - dobrý
-
To není žádná novota !!
-
Mňam