Debrecínská hrachová polévka

Suroviny

300 g žlutého půleného hrachu
3-4 debrecínské párky
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 větší mrkev
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 rovná lžička uzené papriky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
špetka majoránky
sůl
pepř
cca 2 l vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Hrách propláchneme a zalijeme asi litrem vývaru. Přidáme koření a bobkový list. Přivedeme k varu a po asi 15 minutách přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a párky. Vaříme doměkka a dle potřeby doléváme vývar.

  2. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme, až zesklovatí, vmícháme papriku a po zamíchání mouku. Minutku restujeme a zalijeme hrnkem vývaru. Promícháme a přidáme k hrachu. Osolíme a vaříme dalších asi deset minut.

  3. Před koncem vaření přimícháme prolisovaný česnek, v dlani promnutou majoránku a pepř. Polévku dochutíme a můžeme podávat. Můžeme přizdobit jedním párkem nakrájeným na kousky a opečeným na pánvi na sucho.

Komentáře k receptu Debrecínská hrachová polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.