Letní perník
Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na závěr perník potřeme čokoládovou polevou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 619 kJ / 4 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,11 g |
| Tuky | 98,65 g |
| Vláknina | 35,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 488 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 712,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s cukrem, kypřicími prášky a prosetým kakaem. Přidáme rozšlehaná vejce, olej, marmeládu a mléko nebo kávu. Promícháme.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně prosypáváme bobulkami rybízu. Zvolna pečeme asi 35 minut.
Krok 3: Po vytažení z trouby necháme perník chvíli chladnout. Potom ho vyklopíme z formy na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Krok 4: Perník přelijeme čokoládovou polevou, kterou poté necháme na dezertu důkladně ztuhnout v lednici.
Krok 5: Před servírováním perník krájíme nahřátým nožem, aby čokoládová poleva nepopraskala. Ještě můžeme jednotlivé kousky ozdobit ušlehanou smetanou.
Zveřejněno 4. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Moje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 5 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 6 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 6 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 1 hodinou
Ledvinky dušené
josef.ridic před 1 hodinou
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 3 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 4 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 4 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 5 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 5 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
olej,
marmeláda rybízová,
mléko,
ovoce,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)