Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky dušené

Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha strávníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už je stačí jen orestovat s cibulkou a slaninou, výborný oběd je hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 8. 2009 11:25

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 612 kJ / 385 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy0,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivusa Ivusa

19. 10. 2021 11:42

Dnes uvařeno,je to mňamka;-) dovolila jsem si přidat foto ...

Pepik

28. 5. 2017 12:22

Tak dnes jsem ledvinky udělal také a bylo to báječné. Jen jsem nedal slaninu normální, ale švardvalskou.

karel

13. 12. 2016 08:19

Ja je vykrajuji hodne a nechavam lezet dlouho ve studene vode.I potom vyteka mnoho spinava krev.Vodu menim.Pak min.na noc do mleka a porad vyteka spina.Pak teprve proplachnu vodou a nakrajim na nudlicky.Sparim omeju a az po te dusim.Mnam.Zkousel jsem to i ze srdicky.Luxusni.Jen srdicka dusit drive.

Avynka Avynka

13. 9. 2016 20:13

Miluju tato léty osvědčená jídla :yes::yes:. Jednoduché a přitom dokonalé. Inspirovala jste mě, zítra jdu k řezníkovi pro ledvinky a dám se do toho :-K;-)

Vadra

8. 3. 2016 13:42

Já je miluju, dělám vepřové, rozkrojim propláchnu a okrájím na kousky, šlach. střed vyhodim kocourum.
Chvilku je namočím do mlika. S rýží budou dnes k večeři . Mlask:-p

cudlaboi

23. 2. 2016 11:49

:yes:

cudlaboi

23. 2. 2016 10:47

Souhlasím s Jaroslavem. Ta vůně tam patří. Nejradši s křupavým rohlíkem

Alča67

18. 1. 2016 16:05

dnes je budu připravovat, již je mám očištěné od včerejška, vypráno a odleženo ve třech vodách a na noc je dávám do mléka, výborné jsou s hranolkama.;-)

Jaruš

29. 5. 2014 13:54

už mi tu bublají:-p:yes: dnes s rýží:-p:-8 přeji dobrou chut' :-):-K:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

5. 2. 2013 10:45

Ledvinky a slezinky na omajdu je moje pýcha. S rejžičkou, knedlíkem i rohlíkem do talíře , neb raději do velkého rendlíka. Důležitá čistota , bez močovodů a pak je to dobrota. Někdo v mléku tyto máčí, a i ocet s vodou taky stačí. To zaslouží +bodík 9.

rebeka rebeka

5. 2. 2013 09:38

včera jsme měli k obědu, přidala jsem navíc stroužek česneku, chilli a trochu majoránky;-):-)
bodík a fotík, jestli teda neva:-)

Jaroslav Honegr

2. 1. 2013 00:04

Každé maso má svoji typickou vůni a chuť. Čím víc ji odstraním, tím méně typicky chutná. Myslíte, že v jídelnách dělají vaše složitá vaření a následné propírání ve studené vodě. Zamyslete se, proč to tam tak chutnalo.
Já z ledvinek po rozpůlení vykrojím zhruba šlachovité části, nakrájím na proužky, na pár minut propláchnu ve studené vodě, (pro útlocitné na hodinku v mléce), pak nechám na sítku okapat a jdu na to.

zuzu

8. 11. 2012 17:06

..snad jedna malá rada..když ledvinky přinesu, opláchnu je a tak na hodinku je dám do misky s mlékem...vytáhne to ten nepříjemný pach:):-D

bojarka

27. 5. 2012 17:22

ledvinky po důkladném očištění nechám projít varem, potom je scedím a pod studenou vodou( musí zůstat v sítku) properu. Potom je dám na cibuli a dusím - jinak postup asi znáte a jsou super i s knedlíkem nebo těstovinou .:-)

petr

15. 4. 2012 07:57

Je to výborné jídlo,které ale nechutná každému.Musí se ale velmi dobře vyčistit a odmočit,jinak při vaření v bytě máte jako na wc na hlavním nádraži

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ledvinky na cibulce s rýží ledvinky recept dušené ledvinky na cibulce ledvinky s ryží ledvinky na cibulce ledvinky dusene veprove ledvinky vepřové ledvinky s rýží vepřové ledvinky recept ledvinky vepřové ledvinky recept vepřové ledvinky dušené ledvinky recepty vepřové ledvinky na cibulce recepty ledvinky recept na ledvinky jak vyčistit ledvinky dušené ledvinky-recept ledvinky omacka jak vyčistit vepřové ledvinky

Suroviny: ledvinky vepřové, cibule, slanina, olej, pepř, kmín celý, sůl, mouka

TopRecepty.cz

Ledvinky dušené

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRv6