Podkrkonošský hubník
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé hříbky a česnek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 657 kJ / 1 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,01 g |
Tuky | 55,46 g |
Vláknina | 31,66 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 76,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme máslo a olej a necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme houby, osolíme je, opepříme a podusíme doměkka.
Krok 3: Do mísy vložíme nakrájené žemle, pokropíme je větší částí mléka a necháme nasáknout. Pak přidáme houby, nasekanou pažitku, utřený česnek, vejce rozšlehaná se zbytkem mléka a hrubou mouku. Promícháme.
Krok 4: Pekáček vytřený máslem naplníme směsí, dáme do předehřáté trouby a upečeme.
Zveřejněno 23. 9. 2024 16:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podkrkonošský hubník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpn3Z
Moje poznámka
Podkrkonošský hubník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpn3Z
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 5 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 20 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 46 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 46 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 13 hodinami
Suroviny:
houby,
máslo,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
žemle,
mléko,
mouka hrubá,
vejce,
pažitka,
česnek,
máslo
Komentáře