Vdolky naší holky
Recept ještě nebyl hodnocenBavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 067 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Punčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a chuť je zcela specifická. Můžete si připravit své vlastní a pohrát si s množstvím alkoholu, krásnými…
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat…
Máte rádi linecké cukroví? Potom si jistě oblíbíte i recept na tento koláč. Křehké máslové těsto perfektně ladí s lehce kyselou rybízovou marmeládou, která celý moučník…
Klasické domácí buchty jsou oblíbenou českou pochoutkou, kterou zná snad úplně každý, nejen díky pohádkám. Buchty jsou z kynutého těsta, plněné džemem a jejich přípravy…
Koláč nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná. S těstem se dobře pracuje, nelepí a dá se využít také na košíčky, vánoční slepované cukroví a další dobroty. Plnit…
Dva pláty křehkého těsta a mezi nimi šťavnatá náplň z tvarohu a marmelády. Není třeba mnoho práce a už nás na stole čeká lákavá dobrota. Tento linecký koláč vždy potěší…
Doma vyrobený dort je vždy krásným a chutným dárkem pro oslavence. Vyzkoušejte tento recept na klasický dort s ořechovým základním těstem a krémem z pudinku, osvěžený…
Víkendy u babičky vždy slibují vynikající moučník ke snídani nebo sladkou tečku po obědě. Babiččin litý perník je neuvěřitelně vláčný, díky rybízové marmeládě, a voňavý…
Mřížkový koláč z křehkého lineckého těsta patří mezi nostalgické vzpomínky na mléčné bary. Nejčastěji se prodávaly s tvarohovou nádivkou a pikantní marmeládou.…
Opilého Izidora zná většina z nás jako mini dortík nebo plněný košíček na vánoční tabuli. Pracnost receptu vás může vyděsit, ale nebojte, tři vrstvy jsou hotové za pár…
Oblíbený jablečný koláč z lineckého těsta je klasikou našich babiček a maminek. Pokud toužíme po změně, můžeme jablka nahradit marmeládou a šťavnatým tvarohem. Moučník…
Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.Z mléka, cukru a…
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou…
Pořádáte dětskou oslavu a hledáte něco speciálního pro malé raubíře? Něco, co je trochu poleká, ale zároveň i rozesměje? Pak je tento recept přesně tím pravým. Do pečení…
Cukroví, které potěší mlsné a vybíravé jazýčky, jsou londýnské řezy. Chutné máslové těsto osvěžíme kyselejší marmeládou a zakryjeme nadýchanou ořechovo-sněhovou…
Koláč z listového těsta je rychlovka, kterou připravíte i když už návštěva bude v předsíni. Náplň zvolte podle své chuti. Pokud nemáte vykrajovací váleček, narýsujte…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme na plech vyložený…
Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné. Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo…
Vyzkoušejte tento výborný vláčný perník s jablky. Chuť i struktura moučníku vás přenesou do dětství. Tohle je totiž přesně ten správný nedělní moučník, který nám s…
Hluboký plech o rozměrech cca 40x30 cm vyložíme papírem na pečení. Nebo jinak musíme plech vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170-175 °C.V…
Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Připravíme si piškotové těsto: Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do husté pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Řídká kaše bryja, prastaré jídlo Slovanů i Keltů, je vynikající s hruškami a s jablky. Vylepšíme ji smetanou nebo oříšky
Hrachová polévka zahřeje i nasytí: Máte raději tu ze sušeného nebo zeleného hrášku?
Nejlepší digestoře v high-tech stylu: Vypadají jako klenoty a ještě se samy zapnou!