Čevabi a plněné papriky
Čevabi a plněné papriky jsou lahodné speciality balkánské kuchyně. Čevabi jsou malé, kořeněné masové válečky, tradičně podávané s cibulí. Papriky plněné směsí mletého masa se servírují s rajskou omáčkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 911 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,49 g |
Tuky | 78,84 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 33,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a vše ostatní důkladně promícháme. Z poloviny uděláme válečky a zbytek nacpeme do očištěných paprik.
Krok 2: Poklademe do pekáče vyloženého pečicím papírem. Podlijme 200 ml vody a pečeme při 180 °C cca 45 minut.
Krok 3: Čevabi podáváme s vařeným bramborem a tatarkou. K plněným paprikám uděláme rajskou omáčku s knedlíkem.
Zveřejněno 6. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čevabi a plněné papriky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8955
Moje poznámka
Čevabi a plněné papriky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8955
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 5 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 8 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 10 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 10 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 12 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 13 hodinami
Suroviny:
maso mleté mix,
paprika,
vejce,
paprika sušená sladká,
strouhanka,
pepř,
sůl
Komentáře (1)