

Hříbková omáčka
Suroviny 4-6 porcí
- 60 g sušených hříbků
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- tymián
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- 1 šálek (250ml) rajčatové šťávy
Postup přípravy receptu
Hříbky zalijte 1 a 1/2 šálkem vlažné vody a nechte 1/2 hodiny nabobtnat.
Na oleji poduste oloupaný nasekaný česnek, přidejte bylinky, osolte a opepřete, zalijte rajčatovou šťávou.
Hříbky proceďte přes plátýnko, vodu zachyťte a posekejte je nadrobno.
K základu přidejte hříbky a uveďte do varu. Postupně dolévejte vodu z hříbků a duste asi 20 minut. Omáčka by neměla být příliš řídká. Podávejte s polentou nebo těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hříbková omáčka
-
Lenka: zalejte houby vodou tak, aby byly ponořené, ale neplavaly.
Jinak díky jedné zdejší kuchařince (hosta) už sušené houby nenamáčím vůbec, rovnou bez namáčení s nimi pracuji, jsou chutnější. Takže v tomto receptu je můžete rovnou přidat k základu a duste. -
Ahoj chci se zeptat pisete tu ze hribky zalijeme 1 a 1/2salkem vody tomu moc nerozunim..chci to zkusit ale toto nevim..
-
tejaja: tak jo, už jsou nové, jo? Já jdu ráno na houby a běda ti, jak žádný nenajdem
.
Recept bude výborný, líbí se mi i fotka -
Výborná omáčka, dnes na ňu došlo, lebo som našla minuloročné sušené huby
A keďže sú nové, tak treba staré zužitkovať
Urobila som polentu a opražila ju. Vďaka za recept, je to výborné
-
ale safraporte
totok vypadá na úžasňáckou ňaminu.. to se prubne.. jinak nelze
-
Mne tiež, je to zaujímavý recept...
-
Tohle by mně určitě chutnalo