Hříbková omáčka
Dobrá houbová omáčka s krásnou barvou z darů lesa. S polentou nebo těstovinami vám v ní maso ani chybět nebude. Můžete si jí připravit po celý rok ze surovin které moc nestojí a nebude vám po ní těžko.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 21,64 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 19,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky zalijte jedním a půl šálkem vlažné vody a nechte 1/2 hodiny nabobtnat.
Krok 2: Na oleji orestujte oloupaný nasekaný česnek, přidejte bylinky, sůl, pepř a zalijte rajčatovou šťávou.
Krok 3: Hříbky scedíme přes plátýnko a pokrájíme nadrobno. Vodu nevyléváme.
Krok 4: K orestovanému základu přidejte hříbky a přiveďte k varu. Postupně dolévejte vodu z hříbků a duste asi 20 minut. Omáčka by neměla být příliš řídká. Podávejte s polentou nebo těstovinami.
Zveřejněno 18. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hříbková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBjv
Moje poznámka
Hříbková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBjv
Nejnovější recepty
Žloutkové cukroví mojí babičky
Přidáno před 8 hodinami
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Přidáno před 17 hodinami
Likér ze slaného karamelu
Přidáno před 17 hodinami
Šlehačkové cukroví IV
Přidáno 7. 12. 2024 22:30
Chuťovky z toustového chleba
Přidáno 7. 12. 2024 16:52
Pomazánka z červené řepy a celeru na jednohubky, tousty nebo topinky
Přidáno 7. 12. 2024 16:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Šlehačkové cukroví: Výjimečně lahodné, jemné a na jazyku se rozplývající kousky jen ze tří surovin lehce zvládne i začátečník
Žloutkové cukroví se dá udělat jen ze dvou ingrediencí. Navíc je úžasně křehké a doslova se vám rozplyne na jazyku
Ledovky podle Martina z Peče celá země: Baví mě tam kyselost i chuť krému s rumem. Cukroví mě vrací do dětství, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí listové těsto + slané šátečky
SilviaD před 3 hodinami
Perníkové kuličky s ořechy
hanastan před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Martin2605 před 4 hodinami
Domácí mini pizza s olivami a šunkou
Komtesina před 5 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
wimra před 5 hodinami
Linecké cukroví
TereJanos před 6 hodinami
Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou
Lucie1001 před 9 hodinami
Bramboračka
Darwin před 9 hodinami
Tématické fráze:
hribkova omacka,
hříbková omáčka se smetanou,
hříbková smetanová omáčka,
hříbková omáčka recept,
hribkova omacka ke steaku,
smetanová hříbková omáčka,
recept na hříbkovou omáčku,
hřibkova omáčka ke steakum,
smetanovo hříbková omáčka,
hříbková omáčka na smetaně,
recept hřibková omáčka,
omáčka hříbková,
hříbková omáčka na steaky,
recepty hříbková omáčka,
smetanovo-hříbkova omáčka,
hříbková omáčka s těstovinami,
hříbková omáčka na steak,
výborná hříbková omáčka,
hřipková omáčka,
hříbková
Suroviny:
hříbky sušené,
česnek,
olej olivový,
tymián,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
šťáva rajčatová
Komentáře (7)