

Maso na červeno - vynikající marináda
Suroviny 6 - 8 řízků / kotlet
- 6-8 plátků masa
- 3 vejce
- 3 lžíce Solamylu
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce mletého pepře
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce červené papriky
- 1 cibule na jemno nakrájená
Postup přípravy receptu
Suroviny krom cibule a masa, dáme do misky a rozšleháme metličkou, až je vše pěkně promíchané a spojené. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a ještě jednou zamícháme.
Do připravené marinády ponoříme mírně naklepané plátky masa - vše musí byt ponořené. Ideální je 6 - 8 řízků, záleží na velikosti a necháme nejlépe 24 hodin odležet v lednici.
Maso smažíme na pánvi v oleji.
Poznámka od kuchařky
Marinádka je vhodná na všechny druhy masa a je opravdu vynikající...vytvoří na mase takovou lahodou krustičku, a maso je neodolatelné :D
Příloha je nejlepší klasická - brambůrky, ale samozřejmě můžete přidat téměř cokoliv - hranolky, kaši, bram. salát.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maso na červeno - vynikající marináda
-
Taky nám chutnalo
.
-
BILKOVAI:Taky jsme si pochutnali,opravdu povedený receptík
,jen škoda že nezbylo
,dala bych si znovu
-
Název je výstižný. Marináda je opravdu VYNIKAJÍCÍ
Moc jsme si pochutnali. Ta cibulka tam dělá divy
Bod už jsem dala dříve, takže dnes na důkaz fotečky
-
Včera jsem dělala, bylo to moc dobré...
-
Iduun:nejhloupější připomínky tu mají vždy neregistrovaný
já už mám naloženo a zítra se těším...nejprve to mělo být na neděli,ovšem zvědavost mně nedá
-
Zítra jdu marinovat a v sobotu se budu těšit
-
Anna: že je vynikající říká moje rodina, i moji přátelé.
Pokud ti nechutná tak je mi to líto, ale co už...každej má jiné chutě.
-
Je ještě někdo, kdo okrem tebe říká, že je vynikající?
Normální by bylo příliš! -
Dobrý tip na nedělní oběd,dnes naložím a o to, jak to chutnalo se v neděli podělím
-
výborná marináda
také dávám cukr, ona s medem je také báječná, ale má to tendenci přilepovat se na pánev
-
recept se mi líbí
-
Ewellina: Taky bych použila med
-
Marináda výborná, místo cukru dávám lžíci medu
-
Tu marinádu rozhodně vyzkouším!!