Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obložené vejce

Obložené vejce, známé také jako ruské vejce, které se skládá z vařeného vajíčka, bramborového salátu a salámu. Tato pochoutka byla často k nalezení v lahůdkářství na každém rohu. Upotřebíte tak vykoledovaná velikonoční vajíčka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a přepůlíme. Rajčata rozkrojíme napůl. Krok 2: Do misky dáme bramborový salát a ozdobíme přepůleným vařeným vajíčkem, do roličky srolovanými sýry, debrecínkou, poličanem a rajčaty. Krok 3: Podáváme samotné nebo s rohlíkem.

TIP: Vajíčkový salát podle ČSN

Zveřejněno 20. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obložené vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y1Gv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obložené vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y1Gv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, sýr uzený, sýr gouda, rajče cherry, párek debrecínský, poličan, salát bramborový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu