Bagety, co hrají první ligu: Bratr šéfkuchařky Kamu, Adam Rundus, otevírá na Slavii chuťovou nadstavbu
2. 5. 2025 Rozhovory a reportáže
Ať už jste fotbaloví nadšenci, nebo ne, tenhle zápas chutí byste si neměli nechat ujít. V pražském Edenu se totiž v sobotu utkají dvě lahodné bagety, ale která vyhraje, o tom rozhodnete vy! Obě v rámci projektu Liga Taste vytvořil nadějný kuchař Adam Rundus a poprvé je veřejnosti představí právě na prvním nadstavbovém utkání.
Když góly střílí kuchař
Adama Runduse, bratra slavné šéfkuchařky KAMU, si určitě pamatujete jako jednoho z nejvýraznějších soutěžících ročníku soutěže MasterChef Česko 2023. Tehdy skončil na sedmém místě, nicméně vaření a gastronomii obecně se věnuje stále, což dokázalo loni i ocenění Objev roku v soutěži Food blog roku 2024.
Adam je aktivní je hlavně na svém Instagramu, kde uveřejňuje nejen své recepty, ale i recenze různých podniků. Koncem roku 2024 vydal také svou první kuchařkou knihu s názvem SMASH-BA a podtitulem Kuchařka nejen z toustovače.
A teď se rozhodl střílet gastronomické góly v rámci projektu Liga Taste, který nabízí propojení fotbalu a moderní gastronomie. Adam ve foodtrucku v ligových barvách nabídne na třech vybraných fotbalových utkáních Chance Ligy speciální sestavu chutí, která má šanci stát se vítězem nejen na talíři, ale i v srdcích všech foodies.
Na nadstavbových zápasech Chance Ligy v Praze, v Plzni a v Ostravě tak budou mít fanoušci fotbalu i dobrého jídla možnost ochutnat plněné ručně vyrobené bagety (bulky) s trhaným vepřovým masem, pomalu taženým v pomerančové šťávě, doplněným nakládanou cibulí, praženou kukuřicí a bylinkami.
Pro vegetariány je k mání verze s hlívou ústřičnou.
Mohlo by vás zajímat
Tak trochu jiný párek v rohlíku
Pro Toprecepty.cz Adam Rundus prozradil podrobnosti. „Je to spojení mexické a české kuchyně. Do domácí sádlové bulky dáváme šťavnaté, v pomerančové šťávě pomalu tažené vepřové maso, pak je tam achiote pasta, která má specifickou zemitou a kořeněnou chuť, a nechybí ani chipotle majonéza, nakládaná česká cibule, pražená kukuřice, různá pražená semínka, jarní cibulka nebo koriandr,“ vysvětlil Adam a dodal, že gró je podle něj právě to maso, které je šťavnaté, provoněné pomeranči a chutná fantasticky.
„Jsou tam prvotřídní suroviny, všechno jsme si dělali od základu sami, nic není ošizené,“ dodal Adam Rundus. Jeho přítelkyně Dorotka, s níž menu vymýšlel, upřesnila, že se inspirovali klasickým párkem v rohlíku, proto je k masu bulka, která má rohlík připomínat. Ovšem chuťově to je jiná liga, což si můžete ověřit i sami před sobotním zápasem pražské Slavie ve fanzóně u stadionu.
Zda bude Adam připravovat menu jen pro výše uvedené tři nadstavbové fotbalové zápasy Chance Ligy, nebo se spolupráce rozšíří i pro příští sezonu, to se ještě ukáže. „Cílem je dostat lepší jídlo na stadiony a ukázat lidem, že to jde,“ zakončil Adam a naznačil i možné pokračování v následujícím roce.
„V příští sezoně bychom rádi dělali dětské vaření, že bychom učili malé fotbalisty, jak připravovat nutričně vyvážená jídla a ukázat i mladší generaci, že zdravé jídlo může být chutné,“ zakončil Adam, který aktuálně pracuje na dalším velkém projektu, ten ale prozradí až později.
A pokud byste se s nadějným kuchařem chtěli setkat osobně, pak budete mít možnost nejen na fotbalových utkáních, ale i na Prima fresh festivalech, kde se na pódiu v rámci cooking show Adam vystřídá s legendárním šéfem Zdeňkem Pohlreichem, prvotřídní cukrářkou Ivetou Fabešovou nebo sympatickým kuchařem Šonem Chungem.
Něco navíc: Adamovo kulinární putování jak soutěží MasterChef Česko, tak při křtu kuchařky, nebo při představení taste ligy si můžete prohlédnout v naší galerii:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Tipy na nejlepší rychlovky. Dobroty, které návštěvy vždy ocení
Podle pravidel slušného chování by se návštěvy měly ohlásit předem a přijít pouze s vaším svolením. Pouze mezi blízkými rodinnými příslušníky nebo… Číst více
Nastal čas těch nejlepších jahodových moučníků. Podle videa je zvládne i začátečník
Jahody jsou nejlepší co nejdříve po sklizni. Pokud máte plody z vlastní zahrady, zpracujte je pokud možno hned v den, kdy jste je natrhali. Druhý den… Číst více
Pomazánka maceška: Prvorepubliková delikatesa se dělá dodnes. Víte, z čeho?
Maceška je jednou z typických českých uzenářských… Číst více
Co dům dal aneb Čím pohostit nečekanou návštěvu? Dobře zásobená spíž vás zachrání!
S několika málo potravinami můžete vykouzlit… Číst více
Nejlepší retro saláty: Oblíbený vlašák stál v „bufáči“ 5 Kčs. Víte, čím se lišil od pochoutkového?
S rohlíkem byly ideální svačinkou pro dělníky i… Číst více
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle
Moučník nejen pro návštěvy! Maličké rohlíčky,… Číst více
7 nejlepších receptů na slané tyčinky. Upečme si ty nejchutnější, které se spolehlivě povedou
Oblíbené slané tyčinky Tyčinky známe v mnoha variantách. Ty domácí jsou nejlepší. Připravují se kynuté i nekynuté, do některých se přidává tvaroh… Číst více
Jak připravit křupavé cibulové kroužky? Fantastické pohoštění vás nadchne
Tato americká pochoutka je velmi snadná na přípravu a nestojí vás skoro nic. Můžete ji podávat jen tak na zobání při posezení s přáteli nebo jako… Číst více
Vyzkoušejte jednoduché řezy: Osvěžující jahodové se želatinou, vláčné hraběnčiny či Míša řezy s tvarohem a čokoládou
Když se blíží návštěva, chceme ji dobře pohostit.… Číst více
Quiche, slaný francouzský koláč pro chvíle pohody. Tentokrát ho připravíme s brokolicí, špenátem a další zeleninou
Populární a oblíbený koláč Základem koláče je křehké těsto, můžeme použít i listové. Co se týče náplně, máme na výběr mnoho variant a záleží jen na… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více