Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák se smetanou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Květák patří mezi oblíbené suroviny v naší kuchyni. Vyzkoušejte tento snadný recept, ve kterém zapečeme růžičky květáku s cibulkou, vajíčky a smetanou. Jako bezmasý pokrm se skvěle hodí k vařeným bramborám.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 518 kJ /
602 kcal
Bílkoviny32,62 g
Tuky44,85 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 849 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy16,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na menší části a uvaříme je ve vodě nebo v páře. Poté necháme vychladnout. Krok 2: Dále si na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Krok 3: Do větší misky dáme na malé růžičky nakrájený uvařený květák, přidáme osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a promícháme. Krok 4: Zapékací misku vymažeme máslem, urovnáme do ní připravený květák, zalijeme rozšlehanými vejci a smetanou Krok 5: Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 170 °C, pečeme dozlatova. Podáváme třeba s vařenými bramborami.

Zveřejněno 18. 7. 2024 09:58

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEM6Y

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEM6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, smetana, cibule, olej olivový, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, máslo

Přidat fotografie receptu