Pudinková buchta se skořicí
Krásně nadýchaná pudinková buchta, potřená zakysanou smetanou a posypaná mletou skořicí, má příjemně osvěžující chuť a v ústech se krásně rozplyne. Spoustě z nás připomene dětství a ze stolu zmizí během chvilky.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 178 kJ / 3 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,50 g |
Tuky | 182,53 g |
Vláknina | 6,96 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 452,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyšší plech vyložíme pečicím papírem. Žloutky oddělíme od bílků.
Krok 2: Do misky navážíme mouku, přidáme prášek do pečiva a promícháme. Do druhé misky dáme oddělené bílky, které ušleháme dotuha.
Krok 3: Do třetí misky dáme žloutky společně s krystalovým cukrem a vyšleháme do pěny. K žloutkové pěně postupně přikapáváme a zašleháváme olej.
Krok 4: Nakonec do žloutkové pěny pomalu vmícháme připravenou mouku s práškem do pečiva a pevný sníh z bílků.
Krok 5: Hotové těsto nalijeme na vyšší plech a troubu předehřejeme na 170 °C. Buchtu zatím nedáváme do trouby.
Krok 6: Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme vanilkový a krystalový cukr a oba pudinky. Vše promícháme a uvaříme pudink. Ještě horký pudink nalijeme na připravenou buchtu na plechu. Plech dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 30 minut.
Krok 7: Buchtu necháme 5 minut vychladnout. Poté povrch potřeme zakysanou smetanou a podle chuti posypeme mletou skořicí.
Zveřejněno 22. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinková buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9P7D
Moje poznámka
Pudinková buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9P7D
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 56 minutami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 11 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 13 minutami
Uzený guláš
brtna před 36 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 2 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
skořice mletá
Komentáře (7)