

Obložená vejce II.
Suroviny
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 5 lžic domácího bramborového salátu (když zbyde od oběda nebo na Vánoce, nebo vlašák, vajíčkový salát...)
- 4 plátky šunky
- zakysaná smetana (ochucená solí, pepřem a citronovou šťávou)
- nebo tatarská omáčka na přelití
- na ozdobu:
- petrželka, rajčata, sladkokyselá naložená zelenina
Postup přípravy receptu
Na dno misek poklademe bramborový salát, položíme půlky vajec (řezem dolů).
Obložíme šunkou nebo jinou uzeninou.
Vejce přelijeme ochucenou zakysanou smetanou nebo tatarskou omáčkou. Dozdobíme nakládanou zeleninou a petrželkou. Podáváme chlazené.
Poznámka od kuchařky
Můžeme misky také zalít želatinou, pak jsou to aspikové misky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Obložená vejce II.
-
spagetka: jak kdy,měla jsem salátek od neděle,někdy udelám vlašák,někdy křenový, vajíčkový apod.
-
maris: já to smázla, aby to nemátlo.
-
Ivace64: necháš stranou aby uschly, nebo jak ? Promiň, ale fakt mi to není jasný
-
maris: vyplachuj ije pokaždé a nechám stranou, spíše můj slovní výraz
-
spagetka: jj ,dělám, když mám salát od oběda, od neděle nyní.
-
Já bych se chtěla zeptat, proč se mají misky vypláchnout studenou vodou ? Salát se dává do mokrých, nebo je vypláchneš a zase usušíš ?
Nějak tomu nerozumím.
-
no nevím, rychlá... t. zn, že už máš hotový br. salát a nevíš, co s ním? Jinak jo, nápad dobrý, ale potřebuju ihned ty ingredience .Nebo salát koupíš?
-