Houbová tresť

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: cca 1 hod. záleží na množství Zavařeniny 13 názorů

Suroviny

zbytky hub (nevzhledné houby, odřezky apod.)
sůl
kmín drcený
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme.

  2. Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.).

  3. Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 minut na 90°C. Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.

Poznámka

Výborné využití všech odřezků nebo zbytků, které je ale škoda vyhodit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbová tresť

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-ONo to je super nápad;-)+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Tak takovýhle kousky já dávám jen do soli. Vždy vrstvičku hub a posolit a zase opakovat do naplnění malých skleniček. :-D:-DHodí se do všeho, jen pak pozor při solení:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Skvelý nápad, špagetka!+

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Jani, u Bibinky, dnes smažila celý večer řízky....a já mám jen jednu prašivku v květináči na parapetu :-O;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Rebi a kde?:-O

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    bude se hodit:yes:rostou:-!;-):-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • isindy isindy

    to vypadá dobře, snad bude letos dost odřezku a nevzhledných kousků ;-):-8:-D...i když já bych se spokojila i se zdravými pěknými pevnými kousky....:-8:-D

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Tak to je super, letos to vidím, že se receptík bude hodit;-):-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-Kděkuju už mám v oblíbených, určo využiju příští rok:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Cathleen, promiň, až teď jsem otevřela PC - já to schválně dávám do malinkých skleniček, aby to bylo na jedno - max. dvě použití,určitě spotřebovat co nejdřív a otevřené dát do ledničky. Na rozdíl od janany bych to nemrazila, protože to je jako konzerva a otevřené, přece jen jsou to houby...;-);-)

    Odpovědět

  • janana janana

    Nejsem autorka receptu, ale já bych nespotřebovaný zbytek zamrazila buď celý, nebo po jednotlivých předpokládaných dávkách.:-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Spagi, jako Náhodný recept jsem objevila tenhle tvůj, moc mě zaujal. Mám jednu otázku - za jak dlouho musím tu skleničku po otevření spotřebovat? Protože jsou to houby nahusto, bude jich asi potřeba méně a já bych nerada, aby se mi zbytek v lednici zkazil:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: tresť houbové zavařeniny krkonošská houbová smaženice houbová smaženice na zimu male trestne c 90 houbová pěna bramborové tresti houbové odřezky tresť recept hobový rosol krkonošské rosol

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít