Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová tresť

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: záleží na množství

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme. Krok 2: Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.). Krok 3: Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 minut na 90°C. Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.

Zveřejněno 26. 8. 2009

Poznámka autorky spagetka

Výborné využití všech odřezků nebo zbytků, které je ale škoda vyhodit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová tresť

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vlP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová tresť

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vlP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-ONo to je super nápad;-)+:yes::yes:

Tak takovýhle kousky já dávám jen do soli. Vždy vrstvičku hub a posolit a zase opakovat do naplnění malých skleniček. :-D:-DHodí se do všeho, jen pak pozor při solení:-D:-D

Skvelý nápad, špagetka!+

Jani, u Bibinky, dnes smažila celý večer řízky....a já mám jen jednu prašivku v květináči na parapetu :-O;-)

Rebi a kde?:-O

bude se hodit:yes:rostou:-!;-):-p

:-p

to vypadá dobře, snad bude letos dost odřezku a nevzhledných kousků ;-):-8:-D...i když já bych se spokojila i se zdravými pěknými pevnými kousky....:-8:-D

Tak to je super, letos to vidím, že se receptík bude hodit;-):-):yes:

:-Kděkuju už mám v oblíbených, určo využiju příští rok:yes:

Cathleen, promiň, až teď jsem otevřela PC - já to schválně dávám do malinkých skleniček, aby to bylo na jedno - max. dvě použití,určitě spotřebovat co nejdřív a otevřené dát do ledničky. Na rozdíl od janany bych to nemrazila, protože to je jako konzerva a otevřené, přece jen jsou to houby...;-);-)

Nejsem autorka receptu, ale já bych nespotřebovaný zbytek zamrazila buď celý, nebo po jednotlivých předpokládaných dávkách.:-p:-D:yes:

Spagi, jako Náhodný recept jsem objevila tenhle tvůj, moc mě zaujal. Mám jednu otázku - za jak dlouho musím tu skleničku po otevření spotřebovat? Protože jsou to houby nahusto, bude jich asi potřeba méně a já bych nerada, aby se mi zbytek v lednici zkazil:-p

Tématické fráze:
tresť, houbové zavařeniny, hobový kuba, krkonošská houbová smaženice, houbová smaženice na zimu, male trestne c 90, houbová pěna, bramborové tresti, houbové odřezky, tresť recept, hobový rosol, krkonošské rosol

Suroviny:
houby, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu