Vanilkové jazýčky
Čas vánočního pečení je tady a tak každý nový recept přijde vhod. Překvapte letos své blízké křehkými a jemnými vanilkovými jazýčky, bohatě obalenými v moučkovém cukru. Jejich chuť si zamilujete.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Zázvor oloupeme a nastrouháme. Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábeme.
Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a prosejeme.
Krok 4: Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme dřeň z vanilkového lusku, zázvor, špetku soli, vejce a vše dobře promícháme.
Krok 5: Nakonec do směsi přidáme mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Vymícháme těsto.
Krok 6: Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Z těsta stříkáme na připravený plech tvar proužků.
Krok 7: Plech vložíme do trouby a vanilkové jazýčky pečeme při 180 °C zhruba 10-12 minut do lehkého zezlátnutí.
Krok 8: Upečené a ještě teplé jazýčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Po obalení mírně oklepneme přebytečný cukr.
Zveřejněno 1. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilkové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6rME
Moje poznámka
Vanilkové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6rME
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 17 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 28 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 29 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 32 minutami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 34 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 35 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 38 minutami
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 42 minutami
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 43 minutami
Červené zelí s jablky
magdalenka před 50 minutami
Suroviny:
máslo,
vejce,
cukr moučkový,
lusk vanilkový,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
zázvor,
sůl,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.