Jazýčky

tejaja Kuchařka:

Cukroví , Pečené, Plněné 13 názorů

56

Suroviny

3 bílky
100 g moučkového cukru
100 g mletých ořechů
1 lžíce instantní kávy
1 vanilkový cukr
rybízová marmeláda
čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, postupne doň zašľaháme cukor. Pridáme orechy, kávu a vanilkový cukor a jemne premiešame.

  2. Vreckom na zdobenie nastriekame na vymastený plech jazýčky asi 5 cm dlhé a sušíme ich v rúre s pootvorenými dvierkami pri teplote 50°C. Necháme vychladnúť.

  3. Potom dva a dva jazýčky spojíme lekvárom a potierame čokoládou len z jednej strany.

Poznámka

Ak nemáme mriežku, potierame čokoládou len z jednej strany a až po zaschnutí z druhej strany. Po prilepení k podložke sa totiž z pečiva môže odlepovať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jazýčky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    mirča, ďakujem, že si odpovedala za mňa ;-) Dáva sa pravdaže sypká káva ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bohča (neregi.):-). Nejsem autorka, ale protože je zrovna "peču", tak si dovolím odpovědět. Dávala jsem lžíci sypké kávy. Tekutou bych nedávala, zbytečně by jsi si tu sněhovou hmotu "ředila";-).

    Odpovědět

  • Bohča Bohča(neregistrovaná)

    Holky prosím vás.Ta káva je myšlená jako sypká nebo jako lžíce uvařené kávy?:-//

    Odpovědět

  • eblan eblan

    Právě sem dopekla, je to výborné:-) možná ani nebudu slepovat jen trošku namočím do čokolády:-p dávám bodík:yes: jo já sušila na 100 při pootevřených dvířkách 90 minut.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tohle je hodně dobré, dělala jsem loni i předloni, sušila jsem to tak dlouho,dokud to zespodu lepí;-):yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Taky by mě zajímalo, jak se dlouho suší. Mám je v troubě už přes hodinu a pořád nic.

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Vypadají moc hezky. Jak dlouho se přibližně suší?

    Odpovědět

  • marunda marunda

    vypadají krásně, bílků mám vždycky dost a pusinky mě už nechutnají, tohle může být dobré. Posílám bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    :-D:-D:-D Hlavne to posledné : v akomkoľvek množstve:-D:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Sněhové pečivo je možné konzumovat hned, kdykoliv a v jakémkoliv množství.

    Odpovědět

  • Monina Monina(neregistrovaná)

    Děvčata, prosím jak dlouho trvá než se cukroví rozleží nebo je hned měkké? Díky Monina:-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Je Janka, už nemám teplotu, tak makám:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, Terezko, je vidět, že je ti už lépe!:yes::-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cukroví jazýčky sněhové jazýčky jazýčky cukroví jazýček cukroví jazýčky cukroví jazýčky vanilkové jazýčky dvoubarevné jazýčky recept jazýčky jazýčky recept recept na čokoládové jazýčky jazýčci recept recept na jazýčky s bílku cukroví s jazýčky kočiči jazyčky recepty ořechové jazýčky cukroví, jazýčky jazýčky vánoční pečivo sypká káva jak dlouho se susi snehove

Zapomněl/a jsem heslo