Jazýčky

tejaja Kuchařka: tejaja

Cukroví , Pečené, Plněné 13 názorů

Suroviny

3 bílky
100 g moučkového cukru
100 g mletých ořechů
1 lžíce instantní kávy
1 vanilkový cukr
rybízová marmeláda
čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, postupne doň zašľaháme cukor. Pridáme orechy, kávu a vanilkový cukor a jemne premiešame.

  2. Vreckom na zdobenie nastriekame na vymastený plech jazýčky asi 5 cm dlhé a sušíme ich v rúre s pootvorenými dvierkami pri teplote 50°C. Necháme vychladnúť.

  3. Potom dva a dva jazýčky spojíme lekvárom a potierame čokoládou len z jednej strany.

Poznámka

Ak nemáme mriežku, potierame čokoládou len z jednej strany a až po zaschnutí z druhej strany. Po prilepení k podložke sa totiž z pečiva môže odlepovať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jazýčky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    mirča, ďakujem, že si odpovedala za mňa ;-) Dáva sa pravdaže sypká káva ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bohča (neregi.):-). Nejsem autorka, ale protože je zrovna "peču", tak si dovolím odpovědět. Dávala jsem lžíci sypké kávy. Tekutou bych nedávala, zbytečně by jsi si tu sněhovou hmotu "ředila";-).

    Odpovědět

  • Bohča Bohča(neregistrovaná)

    Holky prosím vás.Ta káva je myšlená jako sypká nebo jako lžíce uvařené kávy?:-//

    Odpovědět

  • eblan eblan

    Právě sem dopekla, je to výborné:-) možná ani nebudu slepovat jen trošku namočím do čokolády:-p dávám bodík:yes: jo já sušila na 100 při pootevřených dvířkách 90 minut.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tohle je hodně dobré, dělala jsem loni i předloni, sušila jsem to tak dlouho,dokud to zespodu lepí;-):yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Taky by mě zajímalo, jak se dlouho suší. Mám je v troubě už přes hodinu a pořád nic.

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Vypadají moc hezky. Jak dlouho se přibližně suší?

    Odpovědět

  • marunda marunda

    vypadají krásně, bílků mám vždycky dost a pusinky mě už nechutnají, tohle může být dobré. Posílám bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    :-D:-D:-D Hlavne to posledné : v akomkoľvek množstve:-D:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Sněhové pečivo je možné konzumovat hned, kdykoliv a v jakémkoliv množství.

    Odpovědět

  • Monina Monina(neregistrovaná)

    Děvčata, prosím jak dlouho trvá než se cukroví rozleží nebo je hned měkké? Díky Monina:-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Je Janka, už nemám teplotu, tak makám:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, Terezko, je vidět, že je ti už lépe!:yes::-)

    Odpovědět

Tématické fráze: cukroví jazýčky jazýčky cukroví sněhové jazýčky jazýčky jazýček cukroví vanilkové jazýčky recepty vanilkové jazýčky cukroví jazýčky dvoubarevné jazýčky recept jazýčky jazýčky recept cukrovi jazycek ořechové jazýčky recept na čokoládové jazýčky jazýčci recept čokoládové jazýčky recept recept na jazýčky s bílku čokoládové jazýčky cukroví cukroví s jazýčky jak vypadaji dvoubarevne jazicky

Zapomněl/a jsem heslo