Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veselé vepřové jazýčky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

24. 1. 2012 19:18

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie6 196 kJ / 1 481 kcal
Bílkoviny17,37 g
Tuky127,84 g
Vláknina31,04 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,49 g
Sůl6,00 g
Sacharidy55,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Měli jsme chuť na něco pikantního a přes noc v ochuceném vývaru naložený jazyk a pak podušený v zelenince potěšil naše chuťové buňky. Pokud vyzkoušíte také, nebudete litovat:-)

Ze zbytku vývaru byl základ na zeleninovou polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 10. 2012 19:40

MajkaM:Moc mě to potěšilo,že jsi recepík vyzkoušela a chutnalo;-):-))Děkuji Ti,Maruško:-K:-K

MajkaM

8. 10. 2012 06:11

Měli jsme v sobotu k obědu a mooooc jsme si pochutnali.:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 1. 2012 22:31

Merylas:Díky Maruško:-):-K:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

25. 1. 2012 17:15

Hezké jazýčky jsi připravila;-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 1. 2012 11:53

Díky moc:-*:-K
Mysko-já nevím,jak Ti poradit při tom stahování kůže:-/Někdy to jde skoro samo,někdy se to musí vzít i s kousíčkem masa.Na té boční straně jazyka je kůžička velice jemná,tak ta se může nechat.Já občas použiju keramickou škrabku na zeleninu,ale pouze u uzeného jazyka,který se opravdu stahuje velice špatně.
Susli:-)Ty se na ty jazýčky chystáš už delší dobu,viď;-):-))Ale fakt ,neboj se toho a když si do vyhledávače dáš jazyk v pokrmech z vnitřností,nebo jiné maso,tak velice dobrých receptíků najdeš hodně:-K

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2012 08:59

Doma mi taky žádné vnitřnosti nejedí, ale já bych si pochutnala :-p

suslajda suslajda

25. 1. 2012 08:16

;-)nádhera mám dva jazyky v mražáku a né a né se odhodlat je uvařit:-*tak je co nejdřív vyndám a vyzkouším;-)tobě Aničko 11 bodík:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

24. 1. 2012 23:52

Anna Kocikova: Aničko, prožívám totéž co Ty, od Vánoc a ani se neptej, jaké s tím mám problémy,takže vím, o čem píšeš, mám fotek někdy asi 25 a pak je mažu a mažu a dokola a zatím se "trápím" jako Ty:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

24. 1. 2012 23:50

Krásně povedený receptík a jazýčky se takto perfektně upravily.Aničko, máš nějaký dobrý "fígl" na oloupaní jazyka, i když to dělám, tak, jak píšeš, tak to není ono, třeba víš, jak na to. Vím, že již zde máš několik rcp. s jazýčkem:-K:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 1. 2012 23:01

Teda....:-p:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 1. 2012 22:18

Jurajdo,Vašíku,Maruško-děkuji moc:-K:-)
Vašíku kup-je to opravdu moc dobré masko:-*a uvař;-):-))
Maruško,když byly děti malé,také jazyk nechtěly:-SVyřešila jsem to tak,že jsem je po uvaření nakrájela na kostky,nebo proužky,pak dál upravila a po jídle se jen zaprášilo:-DAle dá se to opravdu nahradit libovolným masem,co je zrovna doma,ale muselo by se naložit do vývaru z kostky a té sojovky naklepané a syrové-nemuselo by být špatné kuřecí:-p:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 1. 2012 22:09

rebeka:ano,ano:-))boda chcííí;-):-D:-D
Děkuji Všem za príma komentíky i ty přidělené bodíky;-):-K:-K
Bibinko jazyky jsou i u nás velice oblíbené:-pještě mám nějakou zásobičku v mrazáku z Ostravy,ale až mi dojde,tak nevím,jestli dám 95,-kč/kg,co to stojí tady:-/Ale asi jó,taková bašta za to stojí;-)Šťávičky jsem udělala hodně,máme to rádi a když je jídlo pěkně barevné,tak to chutná ještě víc:-))
Ivi,Rebi-kdyby jste holky věděly,co mě stojí úsilí a nervů to focení:-ORok starý foťák mi v listopadu spadl,tak mám nový a ne a né si na něj zvyknout.Někdy naflákám i 20 snímků,než se ten pravý povede:-/Díky za pochvalu,cením si toho:-8:-K

maris maris

24. 1. 2012 22:09

Přiznám se, že mi rodina jazyky odmítá, ale recept se mi líbí a určitě by šel použít i na maso, ať už vepřové nebo bovězí. Máš to, Aničko krásné - recept i fotky:yes::-)+

Dooga Dooga

24. 1. 2012 22:04

Jazyk jsem ještě nedělal, ale tenhle recept mě asi donutí to zkusit. Parádní recept, krásné fotky.:yes:

Jurajda

24. 1. 2012 22:04

To je krása!!! Určitě co nevidět vyzkouším, úplně se mi sbíhají sliny!!!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové jazýčky loupání vepřového jazyka vesele veprove jazyky vepřová jazyk loupaní jazyka loupání vepřových jazyku vepřový jazyk loupání uzené vepřové jazýčky recept s čím podávat uzený jazyk veprovy jazycek recept jak naložit vepřový jazyk loupani jazyku loupání vepřového jazyku vepřové uzeny jazicek vyvar z veprovych jazyku veprovy jazýček loupání uzeného vepřového jazyka vepřové jazyky loupání vepřové jazyky v konzervě stahování vepřového jazyka

Suroviny: jazyk vepřový, česnek, cibule, koření nové koření, pepř, sůl, omáčka sojová, olej, špek valašský, pórek, rajče loupané, rajče cherry, libeček

TopRecepty.cz

Veselé vepřové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlkK