Veselé vepřové jazýčky
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 6 196 kJ / 1 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,37 g |
Tuky | 127,84 g |
Vláknina | 31,04 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 55,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Měli jsme chuť na něco pikantního a přes noc v ochuceném vývaru naložený jazyk a pak podušený v zelenince potěšil naše chuťové buňky. Pokud vyzkoušíte také, nebudete litovat:-)
Ze zbytku vývaru byl základ na zeleninovou polévku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 10. 2012 19:40
MajkaM:Moc mě to potěšilo,že jsi recepík vyzkoušela a chutnaloDěkuji Ti,Maruško
8. 10. 2012 06:11
Měli jsme v sobotu k obědu a mooooc jsme si pochutnali.
25. 1. 2012 22:31
Merylas:Díky Maruško
25. 1. 2012 17:15
Hezké jazýčky jsi připravila
25. 1. 2012 11:53
Díky moc
Mysko-já nevím,jak Ti poradit při tom stahování kůžeNěkdy to jde skoro samo,někdy se to musí vzít i s kousíčkem masa.Na té boční straně jazyka je kůžička velice jemná,tak ta se může nechat.Já občas použiju keramickou škrabku na zeleninu,ale pouze u uzeného jazyka,který se opravdu stahuje velice špatně.
SusliTy se na ty jazýčky chystáš už delší dobu,viďAle fakt ,neboj se toho a když si do vyhledávače dáš jazyk v pokrmech z vnitřností,nebo jiné maso,tak velice dobrých receptíků najdeš hodně
Mysko-já nevím,jak Ti poradit při tom stahování kůžeNěkdy to jde skoro samo,někdy se to musí vzít i s kousíčkem masa.Na té boční straně jazyka je kůžička velice jemná,tak ta se může nechat.Já občas použiju keramickou škrabku na zeleninu,ale pouze u uzeného jazyka,který se opravdu stahuje velice špatně.
SusliTy se na ty jazýčky chystáš už delší dobu,viďAle fakt ,neboj se toho a když si do vyhledávače dáš jazyk v pokrmech z vnitřností,nebo jiné maso,tak velice dobrých receptíků najdeš hodně
25. 1. 2012 08:59
Doma mi taky žádné vnitřnosti nejedí, ale já bych si pochutnala
25. 1. 2012 08:16
nádhera mám dva jazyky v mražáku a né a né se odhodlat je uvařittak je co nejdřív vyndám a vyzkoušímtobě Aničko 11 bodík
24. 1. 2012 23:52
Anna Kocikova: Aničko, prožívám totéž co Ty, od Vánoc a ani se neptej, jaké s tím mám problémy,takže vím, o čem píšeš, mám fotek někdy asi 25 a pak je mažu a mažu a dokola a zatím se "trápím" jako Ty
24. 1. 2012 23:50
Krásně povedený receptík a jazýčky se takto perfektně upravily.Aničko, máš nějaký dobrý "fígl" na oloupaní jazyka, i když to dělám, tak, jak píšeš, tak to není ono, třeba víš, jak na to. Vím, že již zde máš několik rcp. s jazýčkem
24. 1. 2012 23:01
Teda....
24. 1. 2012 22:18
Jurajdo,Vašíku,Maruško-děkuji moc
Vašíku kup-je to opravdu moc dobré maskoa uvař
Maruško,když byly děti malé,také jazyk nechtělyVyřešila jsem to tak,že jsem je po uvaření nakrájela na kostky,nebo proužky,pak dál upravila a po jídle se jen zaprášiloAle dá se to opravdu nahradit libovolným masem,co je zrovna doma,ale muselo by se naložit do vývaru z kostky a té sojovky naklepané a syrové-nemuselo by být špatné kuřecí
Vašíku kup-je to opravdu moc dobré maskoa uvař
Maruško,když byly děti malé,také jazyk nechtělyVyřešila jsem to tak,že jsem je po uvaření nakrájela na kostky,nebo proužky,pak dál upravila a po jídle se jen zaprášiloAle dá se to opravdu nahradit libovolným masem,co je zrovna doma,ale muselo by se naložit do vývaru z kostky a té sojovky naklepané a syrové-nemuselo by být špatné kuřecí
24. 1. 2012 22:09
rebeka:ano,anoboda chcííí
Děkuji Všem za príma komentíky i ty přidělené bodíky
Bibinko jazyky jsou i u nás velice oblíbenéještě mám nějakou zásobičku v mrazáku z Ostravy,ale až mi dojde,tak nevím,jestli dám 95,-kč/kg,co to stojí tadyAle asi jó,taková bašta za to stoj튝ávičky jsem udělala hodně,máme to rádi a když je jídlo pěkně barevné,tak to chutná ještě víc
Ivi,Rebi-kdyby jste holky věděly,co mě stojí úsilí a nervů to foceníRok starý foťák mi v listopadu spadl,tak mám nový a ne a né si na něj zvyknout.Někdy naflákám i 20 snímků,než se ten pravý povedeDíky za pochvalu,cením si toho
Děkuji Všem za príma komentíky i ty přidělené bodíky
Bibinko jazyky jsou i u nás velice oblíbenéještě mám nějakou zásobičku v mrazáku z Ostravy,ale až mi dojde,tak nevím,jestli dám 95,-kč/kg,co to stojí tadyAle asi jó,taková bašta za to stoj튝ávičky jsem udělala hodně,máme to rádi a když je jídlo pěkně barevné,tak to chutná ještě víc
Ivi,Rebi-kdyby jste holky věděly,co mě stojí úsilí a nervů to foceníRok starý foťák mi v listopadu spadl,tak mám nový a ne a né si na něj zvyknout.Někdy naflákám i 20 snímků,než se ten pravý povedeDíky za pochvalu,cením si toho
24. 1. 2012 22:09
Přiznám se, že mi rodina jazyky odmítá, ale recept se mi líbí a určitě by šel použít i na maso, ať už vepřové nebo bovězí. Máš to, Aničko krásné - recept i fotky+
24. 1. 2012 22:04
Jazyk jsem ještě nedělal, ale tenhle recept mě asi donutí to zkusit. Parádní recept, krásné fotky.
24. 1. 2012 22:04
To je krása!!! Určitě co nevidět vyzkouším, úplně se mi sbíhají sliny!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové jazýčky loupání vepřového jazyka vesele veprove jazyky vepřová jazyk loupaní jazyka loupání vepřových jazyku vepřový jazyk loupání uzené vepřové jazýčky recept s čím podávat uzený jazyk veprovy jazycek recept jak naložit vepřový jazyk loupani jazyku loupání vepřového jazyku vepřové uzeny jazicek vyvar z veprovych jazyku veprovy jazýček loupání uzeného vepřového jazyka vepřové jazyky loupání vepřové jazyky v konzervě stahování vepřového jazyka
Suroviny: jazyk vepřový, česnek, cibule, koření nové koření, pepř, sůl, omáčka sojová, olej, špek valašský, pórek, rajče loupané, rajče cherry, libeček
Veselé vepřové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlkK
19 názorů