Jahodovo-šlehačkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenVzdušný korpus, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – kombinace, která nikdy nezklame. Jahodovo-šlehačkový dort je osvěžujícím zákuskem, který si zamilujete po prvním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
			
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 140 kJ / 34 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,70 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g | 
| Tuky | 0,30 g | 
| – nasycené | 0,02 g | 
| – nenasycené | 0,24 g | 
| –– mononenasycené | 0,04 g | 
| –– polynenasycené | 0,20 g | 
| ––– omega 3 | 0,01 g | 
| Vláknina | 2,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 6,00 g | 
| – cukry | 6,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			
	
Vzdušný korpus, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – kombinace, která nikdy nezklame. Jahodovo-šlehačkový dort je osvěžujícím zákuskem, který si zamilujete po prvním…
	
			
	
Část ovoce si odložíme stranou na zdobení a na dno sklenic, zbytek ovoce rozmixujeme s pomerančovým džusem a ledovou tříští. Můžeme použít jen kostky ledu, ty pak dáme…
	
			
	
Smetanu, džus a Jahody v poměru asi 1:1:1 nalijeme do hrnce a necháme přijít k varu, okamžitě stáhneme z plotny. Podáváme horké v chladných zimních večerech.