Mléčný jahodový svařák

LenaT Kuchařka: LenaT

Doba přípravy: 10 minut Nápoje 7 názorů

Suroviny

jahodový džus
smetana ke šlehání (případně mléko, jak kdo chce mít hustě a jemné chuťově)
Stock Jahody (možno nahradit jiným alko nápojem s vysokým obsahem jahodové dřeně ale Stock měl nejlepší poměr obsah jahod)
hřebíček
skořice nebo pytlíčky pro přípravu svařeného vína
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu, džus a Jahody v poměru asi 1:1:1 nalijeme do hrnce a necháme přijít k varu, okamžitě stáhneme z plotny.
    Podáváme horké v chladných zimních večerech.

Poznámka

Kdysi, možná pořád, se todle pití nabízelo v kavárnách, jde o pokus nějaké domácí kopie. Sladké, jemné, babské pití, které zahřeje, ale neopije:) Zrovna dneska jsem si ho dělala a nikde na něj tady nenarazila, možná někoho potěší:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mléčný jahodový svařák

Tématické fráze: nejlepší svařák vánoční svařák recept hrnec na svarak jahodovy jelzin domácí svařák nejlepsi recept na svařak husté jahody stock nejlepší svařák recept babske piti nápoje online jelcin jahodový jelzin recept jak uvarit svrak stock jahoda domaci vanocni svarak jelzin recepty domácí jahodový jelzin piti z jahod recept recept z jahodoveho dzusu horky pěkně hustý jahody stock