Mléčný jahodový svařák

Nápoje Doba přípravy: 10 minut 7 názorů

Nápoje Doba přípravy: 10 minut 7 názorů

Suroviny

jahodový džus
smetana ke šlehání (případně mléko, jak kdo chce mít hustě a jemné chuťově)
Stock Jahody (možno nahradit jiným alko nápojem s vysokým obsahem jahodové dřeně ale Stock měl nejlepší poměr obsah jahod)
hřebíček
skořice nebo pytlíčky pro přípravu svařeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu, džus a Jahody v poměru asi 1:1:1 nalijeme do hrnce a necháme přijít k varu, okamžitě stáhneme z plotny.
    Podáváme horké v chladných zimních večerech.

Poznámka od kuchařky

Kdysi, možná pořád, se todle pití nabízelo v kavárnách, jde o pokus nějaké domácí kopie. Sladké, jemné, babské pití, které zahřeje, ale neopije:) Zrovna dneska jsem si ho dělala a nikde na něj tady nenarazila, možná někoho potěší:)

Komentáře k receptu Mléčný jahodový svařák

Tématické fráze: nejlepší svařák vánoční svařák recept hrnec na svarak jahodovy jelzin domácí svařák nejlepsi recept na svařak husté jahody stock nejlepší svařák recept babske piti nápoje online jelcin jahodový jelzin recept jak uvarit svrak stock jahoda domaci vanocni svarak jelzin recepty domácí jahodový jelzin piti z jahod recept recept z jahodoveho dzusu horky pěkně hustý jahody stock