Velikonoční jidáše řezané
Recept ještě nebyl hodnocenToto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze…
Obrácený kynutý koláč naslano poslouží jako svačina do ruky nebo pohoštění pro návštěvu. Potěší všechny koledníky, kteří příliš neholdují sladkým moučníkům. Snadná…
Jemný máslový mazanec připravíte snadno podle našeho receptu. Omládek mu dodá na kyprosti a vláčnosti. Dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce a v…
Krásně vláčný mazanec, vonící po kapučínu, upečete téměř bez práce v domácí pekárně. Připravit ho můžete i kdykoliv v průběhu roku, třeba ke snídani. Svojí sladkou chutí…
Pokud na Velikonoce pečete kynutý mazanec, můžete letos pro změnu zkusit vytvarovat z těsta vejce. Krásně zdobené a nadýchané vejce se bude na svátečním stole hezky…
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční a potěší malé i velké koledníky. Připravíte ho snadno, z kynutého těsta, které je voňavé po…
Sladká varianta s povidly, tvarohem a šlehačkou, potěší malé i velké gurmány. S nadýchaným těstem a širokými možnostmi náplní, si vždy najdou cestu na stůl jako jako…
Jeden z tradičních a oblíbených českých receptů, se skvěle hodí k snídani, svačině nebo odpolední kávě. S lahodnou jemnou povidlovou náplní, budou výstavním kouskem na…
Mazanec ze sladkého těsta voní vanilkou, kokosem a je vláčný a měkounký i druhý den. Jeho příprava je navíc otázkou pár minut, o všechno se totiž postará pekárna. Před…
Z kynutého bramborového těsta tentokrát místo jednoho velkého mazance vytvoříme zrovna několik malých bochánků. Mini bochánky poslouží nejen jako velikonoční výslužka…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Nadýchaný, dozlatova upečený mazanec s vůni rumu, je plný rozinek a mandlí a při pečení krásně provoní celý dům. Z jedné dávky těsta upečete rovnou dva krásné bochánky,…
Tradiční jeden bochánek mazance můžete s tímto receptem nahradit dokonalým věncem z malinkých bochánků. Je jen na vás, zda je i naplníte třeba tvarohovou náplní. Určitě…
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do…
Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…
Pokud se nebojíte výzev, upečte vánočku z černého piva. Budete překvapeni, jak je nadýchaná a vláčná a pivo ní není vůbec cítit. Navíc nemusíte suroviny dlouze odvažovat…
Kynutý mazanec je oblíbené sváteční pečivo, které o Velikonocích nechybí snad v žádné rodině. Stačí trocha másla a domácí marmeláda a lahodná snídaně je hotová. Kynuté…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Do mísy nalijeme mléko (nemělo by být ledové, ideální je pokojová teplota) a rozdrobíme do něj droždí.Na mléko nasypeme obě mouky tak, abychom zakryli celou hladinu…
S kynutým těstem si můžeme hrát a vytvářet z něj různé druhy a tvary pečiva. Jarní svátky tak můžeme přivítat se sladkými motýly. S přípravou těsta nám pomůže domácí…
Slovenská kuchyně je úžasná a velmi blízká té naší. Tyhle lívance jsou toho jasným důkazem. Jednoduché lívancové těsto je doplněno čerstvým špenátem, díky kterému…
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Tento mazanec nádherně voní a každého překvapí. Kynuté těsto z celozrnné mouky naplníme ořechovou směsí provoněnou skořicí, medem a rumem. Každý kousek mazance tak…