Frgále s povidly a domácí marmeládou

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
70 g cukru
125 g rozpuštěného másla
1 kostka droždí
2 žloutky
špetka soli
citronová kůra
Drobenka:
130 g polohrubé mouky
130 g cukru krystalu
130 g másla
Náplně:
povidla
marmeláda
tvaroh
žloutek na potírání okrajů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek: vlažné mléko, trošku cukru, mouky a kostka droždí. Necháme na teplém místě vzejít.

  2. Propracujeme těsto a necháme 45 minut kynout.
    Porce je na 4 koláče.

  3. Rozdělíme těsto na 4 díly. Vyválíme do kulatého tvaru a dáme na plech. Na plechu potřeme povidly a zasypeme drobenkou. Okraje koláče potíráme rozšlehaným žloutkem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 180°C.

Komentáře k receptu Frgále s povidly a domácí marmeládou