Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rudlovy raženky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 809 kJ /
2 105 kcal
Bílkoviny59,05 g
Tuky40,14 g
Vláknina16,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy368,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho necháme na teplém místě kvasit 2 hodiny. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které je potřeba nechat v teple dobře nakynout (60-90 min). Během kynutí těsto alespoň jednou promícháme. Krok 3: Vykynuté na vále propracujeme (pokud je třeba, lehce podsypneme), rozdělíme na dílky – raženky jsou menší, udělala jsem jich 12.
Z každého kousku těsta uděláme tuhou bulečku, po 10 minutovém odpočinku je narazíme a vrchní, omoučenou a oraženou stranou, položíme na plech s pečící fólií kynout. Krok 4: Necelou čtvrthodinku před pečením raženky otočíme zpět, necháme dokynout, pak potřeme vodou, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (210-200°C/13-17min).

Zveřejněno 1. 7. 2017

Poznámka autorky cathleen

Raženky jsou lehounké, ty naše byly obzvlášť vypečené (není třeba vypékat až do téhle tmavší barvy) a přesto, že je v nich jen obyčejná mouka, jsou úžasně voňavé.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rudlovy raženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qx57

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rudlovy raženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qx57

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dnes jsem podle tohoto receptu opět pekla, ale místo raženek jsem z těsta udělala chleba, který byl take výborný.

radiator: :-O týýjo, děkuji za zprávu! :-8:-K Chleba mě z těsta upéct nenapadlo...
Děkuji i za fotku - nádherný bucloň :-D:yes::yes:

Včera jsem raženky upekla a byly moc dobré:yes: S těstem se dobře pracovalo, bylo krásně vláčné, že jsem nemusela při tvarování podsypávat moukou. Jen si musím koupit raznici, aby byly tak vzhledné jako ty tvoje Ivo;-)

radiator: děkuju :-K I bez raznice jsou moc hezké - nad domácí pečivo není:-!:yes::yes:

Tak jsem vyzkoušela, přidala fotky a můj verdikt: již nebudu opakovat, je to obyčejná houska (úžasná vůně jako z každé jiné) a postup zbytečně zdlouhavý, na to mám fakt lepší recepty. No, zkusit se má všechno, takže bodík nechávám, ale děkuji. Domácí lučina k tomu nám spravila chuť večeře :-)

Libulka: Máš lepší recepty? Tak neváhej a přidej je, kvalitní recepty jsou vždy vítany :yes:

Zobrazit starší odpověď

Ano, určitě zkusím, i když mám své oblíbené recepty na pečivo. Sladěnku lze nahradit cukrem. A jelikož nemám raznici, naříznu si bulky žiletkou nebo udělám pletýnky. Na tvaru nezáleží, chuť je důležitá ;-) Posílám bodík (y)

Šlo by nahradit sladěnku cukrem? Raženky vypadají nádherně a zmínka o vůni mě dostala :-Q

Bibinka: <3

Zobrazit 2 starší odpovědi

Lze něčím nahradit sladěnku:-? Jinak vypadají nádherně:yes:

Tématické fráze:
recept na raženky, raženky recept, raženky, recept na domácí housky raženky videorecept, razenky recepty, recepty se sladenkou, housky se sladenkou, recept raženka, kdy dat do chlebového testa sladenku, těsto na raženky, pekařské raznice na housky, domaci razenky, domácí raženky bez kynutí, raznice na pečivo, domácí raženky bez bez kynutí, raznice na domácí pečivo, raženka recept, domácí housky bez kynutí raženky, domácí housky se sladěnkou, recept na razenku

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, cukr, sůl, olej, mouka chlebová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu