Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Recept ještě nebyl hodnocenVýborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem a ovocem s přelivem. Zde jsem použila kiwi, velmi chutné jsou však i s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 249 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,07 g |
Tuky | 0,67 g |
– nasycené | 0,05 g |
– nenasycené | 0,47 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,67 g |
– cukry | 10,53 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Výborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem a ovocem s přelivem. Zde jsem použila kiwi, velmi chutné jsou však i s…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Jablko omyjeme, očistíme a nakrájíme ho na malé kousky (neloupeme). Totéž provedeme i s kiwi a řapíkatým celerem. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a vodu. Vše…
Ovesné vločky vsypeme do hrnce s vařící vodou a necháme přejít varem. Pokud použijeme jinou obilovinu, tak ji uvaříme obvyklým způsobem, ale tak, aby na konci varu byla…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme mouku.Těsto na vymazaném a vysypaném plechu upečeme.Po vychladnutí piškot potřeme šlehačkovým krémem a poklademe…
Jablka zbavíme jadřinců a nastrouháme je na hrubém struhadle.Kiwi oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Poté smícháme nastrouhaná jablka, kiwi, přidáme cukr a…
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Uvařenou rýži dáme rozvařit do mléka - přidáme cukr. Jakmile je rýže rozvařená, necháme ji trochu vychladnout. Poté přidáme do rýže žloutek a z bílku vyšleháme tuhý sníh…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, potom vmícháme vodu a olej, prášek do pečiva, hladkou mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vyšší plech,…
Žloutky s cukrem utřeme do běla, přidáme olej,mléko a mouku s práškem do pečiva, uděláme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme upéct a necháme vychladit.…
Na suché pánvi si mírně opečeme ořechy a lupínky mandlí tak, až se na lupíncích udělají světle hnědé skvrnky. Dáváme pozor, abychom je nespálili. Banán nakrájíme na…
Brambory, mrkev a červenou řepu uvařím, oloupu a nastrouhám na jemno. Pak smíchám brambory, cibuli na jemno a na kousíčky nakrájenou rybu /matejsy/. Z této směsi udělám…
Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je…
Kombinace lehce nakyslé rebarbory a slaďoučkých jahod, jde prostě k sobě. Moučník zajímavé chuti, se žmolenkou a dvěma druhy želatiny na povrchu, zpříjemní posezení u…
Ovoce omyjeme vodou, kromě kiwi, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy. Posypeme cukrem a polijeme vodou a nakonec promícháme.
banan rozpulime a nakrajime na 1cm silne kousky kiwi oloupeme a rozctvrtime a nakrajime na platky mandarinky oloupeme. Pridame jeste par kulicek hroznoveho vina jako…
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem, jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Česneková pomazánka má mnoho podob, někdo jí ještě nastavuje majolkou, někdo tvarohem, jiný používá strouhaný tvrdý sýr. V každém případě je velmi chutná a při oslavách…
Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a…
Bílky šleháme na sníh a postupně přisypávám cukr až bude sníh s cukrem dělat špičky, přisypu maizenu a přidám lžičku vinného octa a ještě prošlehám. Na pečící papír…
1) Kiwi si rozmixujeme s cukrem a dáme do lednice na 1 hodinu zchladnout. 2) Vejce si vyšleháme, přidáme cukr a smetanu. Přidáme kiwi a dobře promícháme. 3) Dáme do…
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Posvícenská mětýnka z Kouřimi: Sladký závin podle receptu ze skanzenu voní skořicí a mákem a chutná skvěle
Holka u plotny radí: Retro rybízová pěna je osvěžující dezert jen ze tří surovin, který připomene prázdniny u babičky
Vyznejte se v druzích šunek: Jak se liší jamón, prosciutto a pršut? A proč pražská šunka nemusí být z Prahy?