Kiwi řezy - jemné a osvěžující

Majtinka V. Kuchařka: Majtinka V.

Doba přípravy: 30 minut Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 10 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
25 dkg moučkového cukru
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
1/2 prášku do pečiva
25 dkg hladké mouky
Krém:
1 smetana ke šlehání
1 bílý jogurt
1 vanilkový cukr
8 - 9 ks kiwi
Poleva:
1/2 l vody
1 vanilkový puding
1 dl kiwi sirup
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec přidáme sníh z bílků.

  2. Dáme péct na pečicím papíře nebo na vymazaném a vysypaném plechu.

  3. Šlehačku ušleháme a zamícháme do ní bílý jogurt a vanilkový cukr.

  4. Krémem potřeme vychladlé řezy.

  5. Svaříme půl litru vody s vanilkovým pudinkem a kiwi sirupem.

  6. na řezy s krémem pokledeme kiwi nakrájené na plátky a přelijeme lehce vychladlou polevou.

Poznámka

Poleva nesmí příliš vychladnout, pak se nedá dobře nalít. Polevu nalívám na řezy, když se z ní přestane kouřit (5 - 10 min po odstavení z plotny)

Výborné jsou řezy také s broskvemi a jahodami :-), když jsem je dělala na mamčiny narozky, jak jsem to střídala - jedna řada kiwi, jedna broskví, jedna jahod a vypadalo to parádně :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 851 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kiwi řezy - jemné a osvěžující

  • Ludmila41 Ludmila41

    Miquel: dobrý poding sa dá vyčarovať z MAIZENY.Keď ho dáte do vody je bezfarebný a skoro priehľadný dá sa používať aj miesto želatíny.V mlieku je biely a prifarbiť sa dá na ako chcete.Je to výhoda,že sa dá robiť aj karamelový keď si skaramelizujeme cukor.To sú len moje skúsenosti.:-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    U nás doma se vždy na tyto řezy používala do krému zakysaná smetana ;-) Pamatuju si že na vrchní pudinkovou vrstvu jsme dávali místo sirupu rozpustný kiwi prášek, který se už nevyrábí.
    Tentokrát jsem dělal jen z poloviční dávky, pouze krém z celé.
    Pudinky, které u nás prodávají mají výraznou žlutou barvu, která mi přebila zelenou barvu kiwi sirupu.

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Mám stejný recept a dneska se na něj chystám, jogurt do krému dávám taky, jednu velkou bílou Hollandii + tu šlehačku. S kysanou smetanou jsem je nikdy nedělala a ani mě to neláká, přijde mi, že to bude už moc tučné s ní. Jinak to ovoce jde vyměnit i za broskvový kompot třeba, a želé pak udělat ze šťávy z něj ;-)

    Odpovědět

  • Jarka Jarka (neregistrovaný)

    Prave jsem to udelala s tou kysanou smetanou a slehackou tak je to super................

    Odpovědět

  • Adéla Adéla(neregistrovaná)

    Na polevu bych ubrala 100 ml vody :) ...Jinak dobrý :yes:

    Odpovědět

  • krtecci krtecci(neregistrovaný)

    Řezy jsou výborné.Akorát jsem místo bílého jogurtu do krému použila kysanou smetanu (150g).A přidala ještě želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetkera.Krásně lehoučké!Vyzkoušejte!!!
    :-*:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vypadá to krásně!!:yes:

    Odpovědět

  • mamkapavla mamkapavla

    jééé ovocné dortíky miluji :yes: posílám bodík a ukládám:yes::-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K;-):yes: zkusím:yes:

    Odpovědět

  • Akšuram Akšuram(neregistrovaný)

    Krém připravuji tak, že ušlehám smetanu ke šlehání 250 ml a pak zašlehám jeden "červený" tvaroh, dosladím podle chuti. Chutná jako Pribináček a na tento typ řezů je vhodná. Zkoušela jsem mnohokrát.

    Odpovědět

Tématické fráze: kiwi řezy kiwi řezy se zakysanou smetanou kivi rezy s kivi sirupem kiwi řezy na plech kiwi řez kiwi řezy s tvarohem ovocné řezy s kiwi kiwi řezy tvaroh kiwi řezy s pudinkem kivi řezy osvěžující citronové řezy kiwi řezy s želé kiwi řezy recept pink jahodový řez recept rezy s kiwi vyborne kiwi řezy ovocné kiwi řezy kivi rez ovocne rezy s kivi recept na kiwi řez

Zapomněl/a jsem heslo