Francouzský toast z mazance
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nám zbyde kousek sladkého mazance po velikonocích, můžeme je ještě upotřebit na dokonalou sladkou snídani. Plátky mazance obalíme v ochucených vejcích, opečeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 222 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 2,40 g |
–– mononenasycené | 1,20 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 56,00 g |
– cukry | 14,00 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Pokud nám zbyde kousek sladkého mazance po velikonocích, můžeme je ještě upotřebit na dokonalou sladkou snídani. Plátky mazance obalíme v ochucených vejcích, opečeme a…
Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu. V jiné nádobě si…
Vejce, mléko, sůl, cukr a skořici ušleháme el. šlehačem do jednolité hmoty, až se na povrchu utvoří pěna (asi 2 min.). Mazanec nakrájíme na 1 cm plátky, ty ještě…
http://www.toprecepty.cz/recept/20598-mazanec-albert/