

"Francouzské tousty" z mazance
Suroviny 6 porcí
- 1 menší mazanec (já měla z DP z 1/2 kg mouky)
- 5 vajec
- 1 dcl mléka
- špetka soli
- větší špetka skořice
- vanilkový cukr
- olej
Postup přípravy receptu
Vejce, mléko, sůl, cukr a skořici ušleháme el. šlehačem do jednolité hmoty, až se na povrchu utvoří pěna (asi 2 minuty).
Mazanec nakrájíme na 1 cm plátky, ty ještě překrájíme (já zkoušela trojúhelníky). Namáčíme do vaječné směsi, z každé strany necháme trochu nasáknout.
Smažíme z obou stran do zlatova, vyjmeme, ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem s oblíbeným ovocem.
Poznámka od kuchařky
Zkusila jsem mazanec z DP, nějak se nepovedl. Těsto bylo fajn, ale byl divně upečený (zdola moc, zhora málo - asi špatně zvolený program). Tak když už jsem se s ním nemohla před rodinou vytahovat, využila jsem ho na přípravu této teplé svačinky.
Určitě by takto šel využít i starší mazanec, který zbyde po velikonocích:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Francouzské tousty" z mazance
-
jo znám z "nebíčka v papulke",moc dobré...
-
Inka1: Určitě si pochutnáte, my dojídali "zbytek" dnes studený k snídaní, natřeli jsme jahodovou marmeládou a jak jsme si mlaskali
-
Skvělej nápad, koupila jsem 2 malé mazance v Lídlu, a jsou nějaké gumové , tak zítra budou k snídani po "francouzsku"
-
zuzun: Děkuji, zuzun,
pravda, je to kalorická bomba
, taky jsem z těch, co sní jeden toust a přiberou dvě kila
Ale občas taky hřeším
-
mamka mi tohle delala z obycejne stare veky, kdyz jsem byla dite, to jsem jeste netloustla i ze vzduchu. Mohla jsem se po nich utlouct! Bod
. Z mazance musi bejt este lepsi!
-
jarka skrobakova: Moc děkuji
, je to sice jednoduché jídlo, ale fakt dobré (teplé i studené
-
Já bych si pochutnala, pěkně naaranžováno a nafoceno