Žemlovka z mazance s jahodami

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Moučníky , Ostatní 2 názory

Suroviny

několik plátků mazance
kelímek smetany (200 ml)
kelímek (od smetany) mléka
1/2 kelímku cukru
vanilkový lusk
6 žloutků
jahody
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu.

  2. V jiné nádobě si rozmícháme žloutky s cukrem a přidáme vanilku z lusku. Promícháme a vlijeme do žloutků mléčnou směs.

  3. Promícháme a nalijeme do připravených nádob, misek či jedné velké zapékací mísy.

  4. Každou misku polijeme směsí a přidáme na plátky nakrájené jahody. Posypeme trochu cukrem a zapečeme asi 20 minut na 200 °C. Hotové posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde: http://vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žemlovka z mazance s jahodami

Tématické fráze: zemlbaba z mazance zbylý mazanec zbylí velikonoční mazanec co ze zbylého mazance