Pečené nové brambory s dipem z kozího sýra
Recept ještě nebyl hodnocenNovým bramborám bude stačit pár minut v troubě a máte na stole, i díky přidaným bylinkám, neodolatelnou voňavou dobrotu. Ještě připravit jednoduchý sýrový dip a můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Novým bramborám bude stačit pár minut v troubě a máte na stole, i díky přidaným bylinkám, neodolatelnou voňavou dobrotu. Ještě připravit jednoduchý sýrový dip a můžete…
Další ze skvělých nápadů na jídlo z jednoho hrnce, které je rychle připraveno. Podávat ho můžeme třeba k večeři. Rýže a uzená kuřecí stehna jsou dušená na bílém víně a…
Připravte tymiánové krůtí plátky s jarními hráškovými lusky posypanými dokřupava osmaženou slaninou. S přílohou z nových brambor vznikne výborný pokrm. Jak píše autor…
Při přípravě této výborné jarní polévky zužitkujeme starší chléb. Smetana a muškátový oříšek, aromatický medvědí česnek a svěží kopřivy tvoří skvělou chuťovou kombinaci.…
Na přípravu tohoto salátu použijeme pampeliškové listy, které jsou bohaté na vitamín C. Stačí přidat vařená vejce, trochu dochutit a svěží jarní salát je na světě.…
Vepřová panenka doplněná o neobvyklou chuť a vůni chřestu na pomerančích. Jídlo provoněné kořením, zasypané křupavou krustou parmazánu. Lahodná chuť vám jistě vynahradí…
Bylinkou, která doslova symbolizuje jaro, je medvědí česnek. V kuchyni má velké využití a a dodá spoustě různých pokrmů zajímavou jemnou a pikantní chuť. Přidat jej…
S příchodem jara si můžeme vychutnat aromatický a výrazný medvědí česnek. Skvělý je například ve vajíčkové pomazánce, které dodá zajímavější chuť. Kromě medvědího…
Připravte si rychlou a lehkou večeři! Kousky čerstvého sýra, dostatek čerstvé zeleniny, zálivka s příjemnou chutí balzamikového octa a voňavé listy bazalky tvoří chutný…
Vychutnejte si lahodné krémové špaldoto ochucené aromatickým medvědím česnekem. Připravíte ho ze špaldových krup, které jsou oproti ječným kroupám snadněji stravitelné,…
Kopřivy mají příjemnou svěží chuť a dodají našemu tělu spoustu prospěšných látek. V tomto pokrmu je použijeme nejen do polévky, ale i do zavářky na způsob svítku, která…
Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a…
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, brynzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v…
Pampelišky je dobré zařadit do svého jídelníčku, protože obsahují mnoho vitamínů i minerálních látek. Z jejich mladých listů, brambor a vajec připravíme výborný jarní…
V sezóně chřestu je radost vařit. Chřest má ale svoje specifika při přípravě. Pokud je dodržíte, získáte skvělý zeleninový pokrm. Třeba jako je tato sytá zahuštěná a…
Šťavnaté a lahodné závitky jsou na svátečním stole vždy vítány! Snadno se připravují a umožňují jejich náplně měnit podle chuti a fantazie. Masové závitky lze podávat s…
Kuřecí maso má výhodu rychlé úpravy a zaručené měkkosti. Pokud k němu jako přílohu připravíte sladký zelený hrášek, budete mít doslova jaro na talíři. Sladká zelenina a…
K velikonočním svátkům patří spousta dobrého jídla, ať už slaného nebo sladkého. Tradiční velikonoční nádivku ze starších rohlíků můžete připravit i s kladenskou pečení…
Hluchavka bílá je rostlinou, která je u nás brána v podstatě za plevel. Ve skutečnosti jde ale o účinnou léčivku, jež pomáhá vnitřně i zevně. Většinou se používá k…
Ředkvičky se výborně doplňují s taveným kozím sýrem. Pikantní pomazánku si nejlépe vychutnáte na plátcích čerstvého křupavého pečiva. Dejte na stůl ještě sklenici…
Osvědčená kombinace zeleniny vám nabídne večeři v podobě lehkého salátu. Můžete majonézu zaměnit se zakysanou smetanu, druhy zeleniny vystřídat za vaše oblíbené, přidat…
Jsou nenáročné na pěstování a na jaře jsou nejšťavnatější. Řeč je samozřejmě o ředkvičkách. Pokud vás již omrzela ředkvičková pomazánka, vyzkoušejte z nich připravit…
Květák je nízkokalorický, ale zároveň obsahuje dostatek vlákniny, takže zvládne zasytit na delší dobu. Připravit jej můžeme velice snadno a to obalený v parmazánovém…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…