Panna Cotta

Meszarosovabolya Kuchařka:

Doba přípravy: 20 minút + príprava 5-6 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 11 názorů

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

1000 ml 33% sladké smetany
6 ks plátkové želatiny
3 PL cukru krupice
Nyní v akci
3 vanilkové cukry nebo 6 PL cukru krupice
4 vanilkové lusky
4-5 PL studené vody
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca vylejeme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a cukor, rozmiešame so šľahačkou.

  2. Varíme na veľmi miernom ohni za stáleho miešania. Zmes nesmie vrieť, udržiavame teplotu okolo 80 stupňov.

  3. Do 4-5 PL studenej vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minúty, aby nabobtnala a potom ju vyžmýkame.

  4. Vyžmýkanú želatínu pridáme do teplej mliečnej zmesi a miešame, kým sa nerozpustí. Naplníme do pohárov.

  5. Vložíme stuhnúť do chladničky, minimálne na 6 hodín.

  6. Pred podávaním ozdobíme ovocím, čokoládou...

Poznámka

Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panna Cotta

  • casino casino

    ROZMARÝNOVÁ PANNA COTTA
    (nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)

    Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
    POZOR
    Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...

    Odpovědět

  • catherina catherina

    Tato je z kucharky S Italem v kuchyni, prave jsem na ni koukala ;-) :yes:

    Odpovědět

  • Janka Remková, veľmi pekne dakujem:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Svetlanka, dakujem za radu. S tým želatinovým stužovačom, ktorý si odporučila, mám aj ja osobne tie najlepšie skúsenosti:-))

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...:yes::yes:Panna Cottu dělám a je to výborný dezert...ale používám už rok http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... ... s želatinou nemám dobré zkušenosti a tady s tímto ztužovačem se mi to povedl vždy...je taky vynikající do všech třeba jogurtových krémů...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivuška, neviem ako je to s vôňou, ale chuť je výrazne lepšia, ak do mliečnej zmesi použijem čerstvo vyškriabané zrniečka z vanilkového lusku. Aspoň podľa mojej skúsenosti sa vždy oplatí vanilkový lusk, ak si len trochu môžem vybrať:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • cathleen cathleen

    Nene...myslela jsem to tak, jestli 3 vanilcukry (s umělým vanilínem) voní méně, než zrníčka (vnitřky) ze čtyř lusků?:-O To už by se pak kupovat lusky nevyplatilo vůbec.

    Odpovědět

  • Ivuška, ty máš 1 vanilkový lusk permanentne v cukri, tu sa myslel priemyselne vyrábaný vanilkový cukor. Teda 3PL cukru krupica s 3 baleniami tohto vanilkového cukru. Ak som Tvojej otázke dobre rozumela, áno, podľa mojej skúsenosti čerstvo otvorený vanilkový lusk, presnejšie jeho vyškriabané zrniečka voňajú menej intenzívne, ako samotný lusk. Všimni si, že si do cukru pridala samotný vanilkový lusk a nie jeho vyškriabané zrniečka, ktoré idú do mliečnej zmesi.:-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    :-pvypadá to lákavě, Ibi:yes:...jen mě zarazilo, že píšeš 3 vanilcukry NEBO cukr + 4 vanilkové lusky. :-Ojeden lusk mám permanentně v cukru, ale ještě jsem vanilkový lusk přímo nevařila ....on voní méně než vanilcukr?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo