Panna Cotta
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté nechat ztuhnout. Panna cottu podáváme ozdobenou ovocem nebo čokoládou.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 6 231 kJ / 1 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 110,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 96,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2014 19:23
ROZMARÝNOVÁ PANNA COTTA
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)
Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...
(nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)
Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
POZOR
Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...
12. 1. 2012 20:03
Tato je z kucharky S Italem v kuchyni, prave jsem na ni koukala
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
26. 10. 2010 10:44
Janka Remková, veľmi pekne dakujem
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
26. 10. 2010 10:40
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
26. 10. 2010 10:33
Svetlanka, dakujem za radu. S tým želatinovým stužovačom, ktorý si odporučila, mám aj ja osobne tie najlepšie skúsenosti
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
26. 10. 2010 09:55
...![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Panna Cottu dělám a je to výborný dezert...ale používám už rok http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... ... s želatinou nemám dobré zkušenosti a tady s tímto ztužovačem se mi to povedl vždy...je taky vynikající do všech třeba jogurtových krémů...![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
26. 10. 2010 09:49
Ivuška, neviem ako je to s vôňou, ale chuť je výrazne lepšia, ak do mliečnej zmesi použijem čerstvo vyškriabané zrniečka z vanilkového lusku. Aspoň podľa mojej skúsenosti sa vždy oplatí vanilkový lusk, ak si len trochu môžem vybrať
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
26. 10. 2010 08:54
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
26. 10. 2010 08:50
Nene...myslela jsem to tak, jestli 3 vanilcukry (s umělým vanilínem) voní méně, než zrníčka (vnitřky) ze čtyř lusků?
To už by se pak kupovat lusky nevyplatilo vůbec.
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
26. 10. 2010 08:42
Ivuška, ty máš 1 vanilkový lusk permanentne v cukri, tu sa myslel priemyselne vyrábaný vanilkový cukor. Teda 3PL cukru krupica s 3 baleniami tohto vanilkového cukru. Ak som Tvojej otázke dobre rozumela, áno, podľa mojej skúsenosti čerstvo otvorený vanilkový lusk, presnejšie jeho vyškriabané zrniečka voňajú menej intenzívne, ako samotný lusk. Všimni si, že si do cukru pridala samotný vanilkový lusk a nie jeho vyškriabané zrniečka, ktoré idú do mliečnej zmesi.
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
26. 10. 2010 08:09
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 5 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 5 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 5 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 9 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: panna cotta panna cotta recept panna cota recept panna cotta recept na panna cotta pannacota pana cotta recept pana cota pana cotta panacotta s italem v kuchyni panacota pannacotta recept pana cotta panna cotta originál recept panna cota recept recept panna cota panacota panna cotta recepty s italem v kuchyni recepty pana cota recept
Suroviny: smetana sladká, želatina, cukr krupice, cukr vanilkový, lusk vanilkový
Panna Cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1AY
11 názorů