Panna Cotta

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 20 minút + príprava 11 názorů

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 20 minút + príprava 11 názorů

Suroviny 5-6 porcí

1000 ml 33% sladké smetany
6 ks plátkové želatiny
3 PL cukru krupice
3 vanilkové cukry nebo 6 PL cukru krupice
4 vanilkové lusky
4-5 PL studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca vylejeme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a cukor, rozmiešame so šľahačkou.

  2. Varíme na veľmi miernom ohni za stáleho miešania. Zmes nesmie vrieť, udržiavame teplotu okolo 80 stupňov.

  3. Do 4-5 PL studenej vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minúty, aby nabobtnala a potom ju vyžmýkame.

  4. Vyžmýkanú želatínu pridáme do teplej mliečnej zmesi a miešame, kým sa nerozpustí. Naplníme do pohárov.

  5. Vložíme stuhnúť do chladničky, minimálne na 6 hodín.

  6. Pred podávaním ozdobíme ovocím, čokoládou...

Poznámka od kuchařky

Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.

Komentáře k receptu Panna Cotta

  • casino casino

    ROZMARÝNOVÁ PANNA COTTA
    (nechci tu plevelit dalším, skoro stejným, receptem. Přikládám jenom obrázek)

    Někdy zkuste zkusit nechat ve smetaně povařit větévku Rosmarinus officinalis
    POZOR
    Nepřehnat s množstvím rozmarýnu! Pokud to přeženete, chytne to štych po šalvěji a taková chuť už nemusí být každému pochuti...

    Odpovědět

  • catherina catherina

    Tato je z kucharky S Italem v kuchyni, prave jsem na ni koukala ;-) :yes:

    Odpovědět

  • Janka Remková, veľmi pekne dakujem:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Svetlanka, dakujem za radu. S tým želatinovým stužovačom, ktorý si odporučila, mám aj ja osobne tie najlepšie skúsenosti:-))

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...:yes::yes:Panna Cottu dělám a je to výborný dezert...ale používám už rok http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... ... s želatinou nemám dobré zkušenosti a tady s tímto ztužovačem se mi to povedl vždy...je taky vynikající do všech třeba jogurtových krémů...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivuška, neviem ako je to s vôňou, ale chuť je výrazne lepšia, ak do mliečnej zmesi použijem čerstvo vyškriabané zrniečka z vanilkového lusku. Aspoň podľa mojej skúsenosti sa vždy oplatí vanilkový lusk, ak si len trochu môžem vybrať:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nene...myslela jsem to tak, jestli 3 vanilcukry (s umělým vanilínem) voní méně, než zrníčka (vnitřky) ze čtyř lusků?:-O To už by se pak kupovat lusky nevyplatilo vůbec.

    Odpovědět

  • Ivuška, ty máš 1 vanilkový lusk permanentne v cukri, tu sa myslel priemyselne vyrábaný vanilkový cukor. Teda 3PL cukru krupica s 3 baleniami tohto vanilkového cukru. Ak som Tvojej otázke dobre rozumela, áno, podľa mojej skúsenosti čerstvo otvorený vanilkový lusk, presnejšie jeho vyškriabané zrniečka voňajú menej intenzívne, ako samotný lusk. Všimni si, že si do cukru pridala samotný vanilkový lusk a nie jeho vyškriabané zrniečka, ktoré idú do mliečnej zmesi.:-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-pvypadá to lákavě, Ibi:yes:...jen mě zarazilo, že píšeš 3 vanilcukry NEBO cukr + 4 vanilkové lusky. :-Ojeden lusk mám permanentně v cukru, ale ještě jsem vanilkový lusk přímo nevařila ....on voní méně než vanilcukr?

    Odpovědět

Tématické fráze: panna cotta panna cotta recept panna cota recept panna cotta recept na panna cotta pannacota pana cotta recept pana cota pana cotta panacotta s italem v kuchyni panacota pannacotta recept pana cotta panna cotta originál recept panna cota recept recept panna cota panacota panna cotta recepty s italem v kuchyni recepty pana cota recept