Nepečený sušenkový dort- La Vicenza
Recept ještě nebyl hodnocenSušenky rozdrtíme a polijeme mlékem. Žloutky utřeme s máslem a cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme. Přidáme umleté ořechy a rozmáčené sušenky. Dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušenky rozdrtíme a polijeme mlékem. Žloutky utřeme s máslem a cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme. Přidáme umleté ořechy a rozmáčené sušenky. Dobře…
Necháme troubu předehřát na 180 °C. Mezitím rozkrojíme dýni na dvě poloviny, vydlabeme a položíme na plech vydlabanou částí dolů, zalijeme půl litrem vody a dáme péct…
Sušenky, mléko a nutellu dejte do mixéru, nechte chvíli nasáknout a poté dobře rozmixujte. Zdá-li se vám koktejl málo sladký, přidejte trochu nutelly. Na závěr můžete…
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Postupně zlehka vmícháme cukr, sušené mléko, mletý mák, skořici, limetkovou kůru a šťávu.Pečeme na 160°C asi 25 minut…
Deň vopred si pripravíme krém.Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.Suroviny na cesto spolu…
Mäso pomelieme,prípadne nakrájame na maličké kúsky a opečieme na masti.Pridáme papriku,osolíme,podlejeme trochou vody a dusíme domäka. Na masti speníme nakrájanú…
Dýni omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme i se slupkou.Všechny suroviny dáme do mísy k nastrouhané dýni a metlou ušleháme. Kvalitní pánev vymažeme olejem a lžicí…
Nejprve si uvaříme rýži. Tu propláchneme a vsypeme do vařící, mírně osolené vody. Dáme pozor, abysme ji nerozvařili, když je skoro měkká, tak ji scedíme a necháme okapat…
Protože se jedná o zbytkovou záležitost (nebo taky ne, děláme rychlý moučník ze sladkých rohlíků), tak tolik vánočky nebo mazance, kolik zbylo. Nakrájíme na plátky 1 cm…
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.K žloutkům přidáme olej, vodu a rozšleháme v napěněnou hmotu.Přidáme cukr, přesátou mouku s…
Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem, smícháme s moukou, kakaem a kypřicím práškem. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě. …
Spolu ušleháme vejce, žloutek, solamyl, cukr, mouku a sůl. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků. Hmotu dáme do sáčku a na plech vyložený peč.papírem uděláme placičky cca 4…
Korpus nalijeme do srdcové formy a upečeme. Necháme vystydnout. Srdce 2x rozřízneme, spodek promažeme marmeládou, přiložíme další korpus a ten promažeme ušlehanou…
Hrušky nemusí být jen součástí pečených moučníků nebo sloužit jako povidla. Tento recept přináší netradiční kombinaci hrušky a zmrzliny. Půlky hrušek povaříme v karamelu…
Těsto si uděláme dle odkazu http://www.toprecepty.cz/recept/15370-babinciny-rezy/ a vylijeme na velký plech. Po vytažení z trouby necháme vychladnout. Po vychlazení…
ROLÁDA - Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku. Na pečící papír, který si dáme na plech…
Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Na masle oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, pridáme pokrájané zemiaky a cuketu, neošúpanú, len pokrájanú. Zalejeme vodou…
Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A…
Vejce krátce šleháme s cukry - cca 1 minutu. Zašleháme máslo a vypracujeme s moukou do hladkého těsta. Rozdělíme na dvě půlky, jednu dáme do lednice. Na pečícím papíru…
Vejce krátce šleháme s cukry - cca 1 minutu. Zašleháme máslo a vypracujeme s moukou do hladkého těsta. Rozdělíme na dvě půlky, jednu dáme do lednice. Na pečícím papíru…
Tato polévka z vepřových žeber a kořenové zeleniny vás během sychravého počasí příjemně zahřeje. Vývar s masem a mrkví servírujeme na talíři ozdobeném šunkou, přidáme…
Z jedné půlky másla, cukru krupice, jedného van. cukru, 3 lžic kakaa a 200 ml vody vytvoříme hmotu, kterou rozehřejeme na mírném ohni. Po té do studené směsi přimícháme…
Pečení těchto oříšků v sobě skrývá problém a tím je nutnost pořízení formy. Jinak oříšky jsou křehoučké a jemné. Jejich chuť pak můžete doladit různými krémy, popřípadě…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Dokonalá domácí nutella: Připravíte si klasiku z lískových oříšků nebo verzi s bílou čokoládou?
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky: Jsou neuvěřitelně vláčné, nadýchané jako peříčko a chutnají naprosto božsky
Velikonoční tradice a recepty: Svátky jara voní mazancem a nejsou jen o pomlázce