Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 242 kJ / 1 492 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,08 g |
Tuky | 114,09 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 226 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 87,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mascarpone s kysanou smetanou, cukry a ztužovačem vyšleháme, odložíme do lednice.
Krok 2: Uvaříme vanilkový pudink, za občasného promíchání necháme zchladnout a odložíme do lednice.
Krok 3: Plátky želatiny necháme nabobtnat v cca 3 lžících vody pár minut, přidáme část pomerančové šťávy, zahřejeme, nevaříme, přidáme zbytek pomerančové šťávy, promícháme a nalijeme do ploché misky, vrstva cca 1-2 cm, po ztuhnutí budeme sekat nadrobno. Dáme ztuhnout.
Krok 4: Maracuju a granátové jablko vypreparujeme každé zvlášť do mističek, můžeme ev. přisladit medem, nejlépe z pomerančových květů. (Můžeme použít jen jedno ovoce). Dáme chladit.
Krok 5: Čokoládovou polevu rozehřejeme, nalijeme na alobal, počkáme až skoro ztuhne a tvořítky vykrájíme hvězdičky, stromečky apod. Necháme úplně ztuhnout a pak jemně tvary vyjmeme a odložíme do chladu. "Nepodarky" - jinak nepoužitelné - nahrubo rozemeleme/rozdrtíme. Před vrstvením lehce promneme s granátovou ev. pomerančovou šťávou jako na drobenku.
Krok 6: Po ztuhnutí pomerančové želatiny - to trvá nejdéle - vrstvíme do skleněných mističek/skleniček dle fantazie. Dospod sušenkovou drobenku, pak pudink, nasekané pomerančové želé, opět trochu sušenek, pak vrstva šlehaného mascarpone, promíchaná s granátovým jablkem/ maracujou.
Dozdobíme čokoozdobami ev. ovocem, můžeme přidat i trochu ušlehané šlehačky.
Dozdobíme čokoozdobami ev. ovocem, můžeme přidat i trochu ušlehané šlehačky.
Zveřejněno 23. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Předvánoční "zbytkové" triffle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4PY
Moje poznámka
Předvánoční "zbytkové" triffle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4PY
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 3 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 5 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 19 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 27 sekundami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 51 minutami
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 2 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 9 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 11 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 12 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 16 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 18 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 20 hodinami
Tématické fráze:
zbytkové vánoční cukroví,
využití rozlámaného vánoční cukroví,
zbytkove kolacky
Suroviny:
perníčky,
mascarpone,
smetana zakysaná,
ztužovač želatinový,
cukr vanilkový,
šťáva pomerančová,
želatina,
pudink vanilkový,
mléko,
ovoce,
šlehačka
Komentáře (2)