
Extra rychlé lívance
Recept ještě nebyl hodnocenNekynuté lívance podle tohoto receptu připravíme rychle a snadno. Místo droždí použijeme prášek do pečiva a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Nekynuté lívance podle tohoto receptu připravíme rychle a snadno. Místo droždí použijeme prášek do pečiva a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky…
Píše se gnocchi, vyslovuje „ňoki“, a když je prozkoumáte blíže, jsou to vlastně jinak tvarované bramborové šišky. Připravit je můžete prakticky s čímkoliv, ale…
V horkých letních přijde vhod něco lehkého a svěžího. Smetanový dort s čerstvým ovocem je přímo ideální. Přestože je tento nepečený dezert jeden z nejjednodušších, na…
Komu by se chtělo v horku roztápět troubu? Nepečený cheesecake poskytne stejné potěšení jako ten tradiční, ovšem s menší mírou námahy. Obvykle se připravuje do kulaté…
Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
I doma si můžete udělat skvělé a chutné domácí vafle. Nejsou složité a čerstvé budou nepřekonatelné. Domácí vafle můžete jen pocukrovat nebo doplnit džemem, čokoládou,…
Jednoduchá a chutná sýrová omáčka spočívá v sýru rozvařeném ve smetaně a ochuceném kořením nebo bylinkami. Podávat ji můžeme s masem, zeleninou, výborná bude k…
Doma vyrobený krém z mascarpone a šlehačky je lahodný, jednoduchý a rychlý. Hodí se na poháry i všechny pečené anepečené moučníky, které vyžadují krém. Krém z mascarpone…
Do hrnce dáme ostružiny, cukr a citronovou šťávu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí a ostružiny nezměknou.Pak dáme ostružiny do mixéru a rozmixujeme. Pokud nechceme…
Dýňová polévka patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Oblíbené využití dýně na polévku je hodně rozšířené a získává si větší a větší oblibu. Polévka je…
Pokud stále přemýšlíte, jakým moučníkem překvapit návštěvu, nechte se inspirovat pokladem našich babiček, které připravovaly neodolatelné šlehačkové rohlíčky. S vláčným…
Cheesecake patří mezi neznámější americké dezerty. Pokud se nechcete trápit s pečeným originálem, vyzkoušejte nepečenou variantu podle našeho receptu. Základ tvoří…
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce,…
Typickým americkým dezertem je cheesecake. Tradičně se smetanový dort peče, ale hned druhou nejoblíbenější variantou je nepečený se svěží limetkou. Tento recept je…
Patříte i vy mezi odmítače buchet na plechu? Připadají vám příliš obyčejné a fádní? Potom jste ještě nezkusili výtečné, téměř legendární, řezy Raffaello. Vypadají…
Na velký plech dám pečící papír, který rukou lehce namočím, aby sušenky neklouzaly. Dávám střídavě světlé a tmavé bebe vedle sebe, namazané takovou silnější vrstvou…
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut při 180 stupních…
Ať už pečete dort nebo nějaké řezy, zajisté oceníte osvědčený recept na krém, který nemusí být jen hutný a těžký, jako je třeba klasický máslový. Připravili jsme si pro…
Vejce našleháme s cukrem, přidáme hladkou mouku, kypřicí prášek, 10 lžic vlažné vody a 10 lžic oleje. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180…
Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli na pevný sníh.Přidáme 2 lžíce cukru, přešleháme. Pak po jednom přidáváme žloutky a ještě lžíci cukru. Přišleháme olej…
Poctivá domácí paštika působí jako vrcholné dílo kuchařského mistra, přitom to jsou vlastně jen osmahnutá rozmixovaná játra zjemněná trochou másla, v našem receptu…
Plněná roláda z mletého masa patří mezi trochu pracnější jídla, ale výsledek stojí za to. Nejenže skvěle chutná, ale také dobře vypadá. Šunka, vejce a zelenina vytvoří…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04