Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte za sebou divokou noc, ve které jste to přehnali s alkoholem. Žádný strach! Ráno to na vás nemusí být poznat! Dejte si snídani, která je napěchována živinami, které vaše tělo právě potřebuje, a poraďte si s nepříjemnou kocovinou raz dva.

1. Potraviny bohaté na draslík

Alkohol vyčerpává vaše přirozené zásoby elektrolytů v těle, což je důvod, proč se cítíte tak hrozně. Dostaňte je zpátky vhodnou snídaní. Na draslík jsou bohaté zejména banány, kiwi a špenát. Smíchejte všechny tyto tři dobroty s řeckým jogurtem a udělejte si lahodné smoothie.

 

 

2. Vejce

Vejce obsahují množství aminokyselin, které podporují funkci jater a navíc dokážou zahnat bolesti hlavy. Pokud vejce smícháte se zeleninou (například špenátem), zvýšíte tak příjem antioxidantů, což vašemu tělu velmi prospěje.

 

 

3. Avokáda a rajčata

Kocovinu rychle zažene i avokádo, které je napěchováno vitamínem B6, vlákninou, zdravými tuky a karotenoidy. Avokádo opět můžete použít do smoothie, do kterého ideálně přidejte i rajčata, které obsahují protizánětlivý lykopen a dostatek vitamínu C.

 

 

4. Slepičí polévka

Slepičí vývar je univerzálním lékem na nejrůznější neduhy včetně kocoviny. Vývar je neuvěřitelně hydratační a navíc prospěje vašemu trávení. Pokud neholdujete masu, dobrou službu vám prokáže i miso polévka.

 

 

5. Celozrnný toast s medem

Celozrnný toast s medem je vynikající a chutnou snídaní, která rychle obnoví hladinu cukru v krvi a nakopne vás energií. Tuto sladkou dobrotu si naordinujte zejména tehdy, když se vám zvedá žaludek.

 

 

6. Ovesná kaše

Jedna miska ovesné kaše vás po prohýřené noci doslova spasí. Obsahuje totiž vše, co vaše tělo zrovna potřebuje – vitamíny skupiny B, hořčík, vápník, železo i vlákninu.

 

 

7. Fazole

Fazole jsou plné vlákniny a mají vysoký obsah hořčíku. Jsou výborným jídlem při kocovině, nebo naopak před pár skleničkami alkoholu – popíjení pak zvládnete bez úhony.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie